Berita Terkini

Rio Ferdinand gesa Erik ten Hag beri peluang pemain muda main bersama Ronaldo

Rio-Ferdinand-gesa-Erik-ten-Hag-beri-peluang-pemain-muda-main-bersama-Ronaldo

Rio Ferdinand telah mendakwa bahawa rakan sepasukan Cristiano Ronaldo tidak dapat menangani tekanan yang telah dibawanya ke kelab sejak dia kembali ke Manchester United.

Ronaldo kembali ke Old Trafford pada awal musim lalu selepas 12 tahun meninggalkan kelab itu, tetapi kepulangannya tidak mendorong Red Devils untuk memenangi Liga Perdana.

United tenggelam ke tahap terendah pada hari Sabtu ketika mereka dibelasah 4-0 oleh Brentford, dan Ferdinand percaya skuad itu sedang berjuang untuk mengatasi kehadiran Ronaldo selepas dia tedak bersama mereka ketika pra-musim baru-baru ini.

“Saya fikir mungkin kedudukan Cristiano, dia bukan pembicara dan seseorang yang akan duduk di meja dan bercakap dengan orang, tetapi dia lebih: “Anda akan menonton saya dan anda akan belajar,” kata Ferdinand kepada VIBE dengan LIMA podcast.

Dan aura yang dia miliki dan menjadi salah satu pemain terbaik yang pernah ada, saya rasa, boleh menjadi beban kepada beberapa pemain ini dan mereka tidak dapat menangani tekanan yang datang dari orang seperti dia.

Ronaldo membuat permulaan pertama musim ini di Brentford selepas memberitahu United bahawa dia mahu meninggalkan kelab itu bulan lalu.

Masa depannya masih tidak menentu, dan dilaporkan bahawa kelab itu bimbang bahawa moodnya mempengaruhi semangat bilik persalinan, dengan pemain berusia 37 tahun itu difahamkan duduk jauh dari rakan sepasukannya semasa waktu makan.

Walau bagaimanapun, Ferdinand telah mempertahankan Ronaldo, menegaskan bahawa terdapat isu yang lebih besar untuk kelab itu menyelesaikan daripada sikap penyerang bintang tersebut.

Ferdinand sebelum ini enggan menyokong membawa bakat muda ke XI pada permulaan musim, tetapi dia kini telah berubah fikiran selepas menonton persembahan terbaru United di Brentford.

“Ada pemain-pemain muda di sana seperti yang anda katakan, Jimmy Garner, Charlie Savage, Zidane (Iqbal). Sama ada mereka cukup baik dari segi pemain sebenar dalam jangka masa panjang bukanlah titik perbincangan bagi saya. Anda perlu menghantar mesej kepada peminat di luar sana, mereka ini bukan sekadar menyarung jersi United, mereka harus diberikan peluang bermain dalam kesebelasan utama United.”

“Kesalahan datang dari kesilapan, mutu dan gaya permainan yang membosankan pada setiap minggu, keinginan tidak ada, berkemungkinan meraung di belakang tabir. Saya yakin mereka semua mengeluh dan menunding jari masing-masing. Ini tidak cukup baik, jadi untuk sementara beri peluang kepada pemain muda untuk bermain.”

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar