Berita Terkini

Rashford teruskan rentak terbaik

C70b81b4 A1b3 4e63 A380 0d763f1141be

Marcus Rashford berkata keputusan seri 2-2 Manchester United menentang Barcelona pada malam Khamis ‘terasa seperti kekalahan’.

Walaupun tanpa jaringan pada separuh masa di Camp Nou, Barcelona memecah kebuntuan dengan tandukan Marcos Alonso sejurus selepas rehat, tetapi Rashford menghasilkan gol penyamaan yang hebat tidak lama kemudian.

Selepas menyamakan kedudukan, ia hanya mengambil masa tujuh minit untuk United kembali menjaringkan gol selepas satu lagi aksi cemerlang Rashford di sudut.

Penyerang itu membunuh pemainnya dari sudut rutin dan bola berbahayanya ke dalam kotak akhirnya membawa kepada gol sendiri Barcelona.

Ia adalah satu perubahan yang menarik daripada United, tetapi mereka tidak dapat mempertahankan pendahuluan dan Barcelona menjadikan kedudukan 2-2 pada minit ke-75.

“Rasa macam rugi.  Saya fikir kami melakukan yang terbaik untuk kembali ke permainan, separuh masa pertama mungkin berjalan lancar,”

“Kami tetap tenang, kami tetap tenang, kami cuba mencipta peluang apabila kami mampu.

“Pada separuh masa kedua kami menjaringkan dua gol berturut-turut dan kami dapat mengawal keputusan, tetapi mereka adalah skuad yang bagus dengan lebih ramai pemain.  Saya hanya fikir kami mencari lebih banyak peluang [separuh masa kedua], mungkin kerana kami ketinggalan. belakang.”

“Saya fikir kami akan melakukannya dan cuba menjaringkan gol.  Sukar untuk mencari sepakan sudut untuk menamatkannya dari sana [golnya] jadi saya hanya membuat keputusan dan cuba mendapatkan sambungan yang bersih seperti yang saya boleh, jadi bernasib baik dia masuk.”

“Anda perlu mengharapkan mereka [untuk melawan balik]. Mereka mempunyai ramai pemain terbaik, pemain berkualiti tinggi dan jika anda memberi mereka masa untuk bermain bola, mereka akan mencederakan anda dan ia semudah itu.”

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel