Berita Terkini

Rashford pasti mengharapkan sentuhan magis Ten Hag

Rashford Pasti Mengharapkan Sentuhan Magis Ten Hag

Marcus Rashford telah menyatakan hasratnya untuk kekal di Manchester United dan berjuang untuk tempatnya dalam pasukan Erik ten Hag selepas mempamerkan prestasi yang mengecewakan ketika di bawah pengurusan Ralf Rangnick.

Kekurangan keyakinan Rashford, semangat yang semakin berkurangan dan stamina yang lemah menyaksikan dia memanaskan bangku simpanan dengan lebih kerap untuk United selepas dia kembali ke skuad berikutan pembedahan bahunya.

Jadi, adakah Ten Hag mempunyai formula yang terbaik untuk Rashford mengembalikan prestasinya untuk musim 2022-2023? Pengurus Belanda ini mempunyai rekod prestasi untuk membantu bintang-bintang yang tidak disukai menemui semula sentuhan terbaik mereka.

Ten Hag telah dipuji atas perkhidmatannya ketika dia berada di Belanda.

Pengurus berusia 52 tahun itu mempamerkan gaya bola sepak yang menarik dan membangunkan beberapa pemain remaja menjadi bintang pasukan utama semasa beliau di Ajax.

Dia juga terkenal dengan keupayaannya untuk membangkitkan semula kerjaya pemain bola sepak yang gagal. Dia pernah menandatangani beberapa pemain yang mempunyai nama di Liga Perdana Inggeris.

Pengurus Belanda mempunyai hasrat untuk melakukannya untuk Rashford.

Sentuhan ajaib Ten Hag dapat dibuktikan oleh transformasi Dusan Tadic di Ajax. Kariernya dilihat begitu suram ketika di Southampton.

Setelah berpindah ke Liga Belanda untuk bermain di bawah Ten Hag, Tadic berjaya menaikkan semula namanya sebagai salah satu penyumbang gol utama di Eropah.

Ten Hag berjaya melakukannya juga kepada Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Babel, Maarten Stekelenburg, Quincy Promes dan Klaas-Jan Huntelaar.

Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa seperti yang pernah Sebastian Haller lakukan. Dia hanya mengambil masa 18 bulan untuk membuktikan pengkritiknya salah dan cemerlang di luar jangkaan peminat.

Dia telah menjadikan dirinya sebagai ancaman kepada mana-mana pertahanan lawan semasa bermain di bawah Ten Hag – setelah menemui penyudah dengan menjaringkan 34 gol dalam 43 perlawanan untuk Ajax. Akibatnya, Haller telah menjadi sasaran utama kelab besar menjelang musim panas ini.

Jadi, dengan itu dalam fikiran … bagaimana Ten Hag akan mendekati transformasi Rashford? Nah, semuanya bermula dengan keyakinan.

Rashford mengharungi musim yang sukar di Old Trafford, hanya menjaringkan empat gol dan dua bantuan dalam Liga Perdana sepanjang kempen 2021-2022.

Walau bagaimanapun, persembahan pemain antarabangsa England amat membimbangkan peminat United.

Dia gagal membuat larian yang betul, dia kerap melepaskan bola dan dia gagal dalam situasi 1v1

Ten Hag akan berusaha untuk membantu Rashford mengenali kualitinya dengan menonjolkan sifat-sifat utamanya serta menekankan kepentingannya berpasukan.

Ten Hag juga akan melihat untuk memberikan Rashford lesen untuk menyerang secara meluas. Pengurus Belanda itu kerap menggunakan formasi 4-3-3 – sistem yang sebelum ini dilaksanakan oleh Ralf Rangnick di Manchester United.

Walau bagaimanapun, dia telah menyesuaikan diri dengan formasi 4-2-3-1 apabila diperlukan dan menggunakan sistem berlian 4-4-2 semasa beliau di Utrecht.

Oleh itu, nampaknya Ten Hag akan meneruskan formasi 4-3-3 untuk permulaan kempen Liga Perdana 2022-2023 dan menilai semula kemudian.

Pengurus Belanda itu akan menggalakkan United untuk bersabar dalam permainan mereka dan meningkatkan intensiti permainan. Dia juga akan meminta pemainnya menggunakan bahagian kiri padang untuk kombinasi dan sebelah kanan untuk situasi 1v1.

Oleh itu, Rashford akan diberi peluang untuk menyerang dengan bebas di bahagian sayap dan berhubung dengan rakan sepasukannya di kawasan berbahaya – sesuatu yang telah dibincangkan oleh pemain berusia 24 tahun itu sebelum ini.

Bagi Rashford untuk mengukuhkan tempatnya dalam pasukan, dia perlu menunjukkan Ten Hag bahawa dia mempunyai keupayaan untuk menjaringkan gol dan mencipta peluang. Dia juga perlu menunjukkan keupayaannya untuk memulakan permainan berpasukan dan sentiasa dinamik dalam serangan.

Walau bagaimanapun, Rashford sebelum ini telah menunjukkan bahawa dia mampu membentuk dirinya dengan gaya permainan pengurus. Louis van Gaal berkata pemain antarabangsa England itu pandai melakukan apa yang dimintanya semasa berkhidmat di United.

Van Gaal berkata: ‘Rashford melakukan perkara yang saya minta kepadanya. Dia menjaringkan lagi, empat gol dalam dua perlawanan. Anda mendapatkan peluang dan Anda harus melakukan, Anda harus melakukan hal-hal apa yang kita minta. Saya selalu mengatakan bahawa ia bukan masalah usia, ia adalah perkara yang berkualiti. Dan dia menunjukkannya.’

Ten Hag juga akan berusaha untuk mengubah Rashford secara fizikal selepas menyatakan kebimbangannya terhadap tahap kecergasan skuad Manchester United musim lalu. Ini sepatutnya meningkatkan tumpuan dan keupayaan Rashford pada bola.

Rashford jelas menjangkakan tuntutan fizikal yang akan diletakkan oleh pengurus baru kepadanya. Akibatnya, dia dilihat bekerja keras untuk kecergasannya menjelang perlawanan pra-musim pertama United menentang Liverpool pada 12 Julai.

Rashford akan berharap etika kerjanya, digabungkan dengan sentuhan magis Ten Hag, akan membantu menghidupkan kembali kariernya di Manchester United.

Walau bagaimanapun, hanya masa yang akan memberitahu…

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

1 hour ago

31 CommentsComment on Facebook

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Paduu.. senyum ethπŸ˜πŸ˜‚

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Fairuz Yusof paduuu

Semoga pajang umur sir

Ada keja kosong tak jum..sy jd pengarah kebancuhan airan pun bole

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Kalau betul take over the club 100%

Jangan sembang je pula . Businessman biasa bagi ayat manis je dulu πŸ˜‚

please walk the talk....πŸ˜†πŸ˜‰

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Ini yang kita nak...umpama janji ahli politik πŸ“πŸ“πŸ“

Jgn sembang je last2 kelaut jgk ye😌

"Tapi tapi...SJR buat Tenhek botak anak emas dia jd kita kena #IneosOut "

Statement mcm ni benda biasa. You don't tell all your plans to others. He's smart, tu sbb dia billionaires..not us😭 Tapi tak boleh tahan bila grandpa ckp mungkin SJ tu tak wujud pun sbb takda siapa pernah jumpa dia.. adoii grandpa dlm busy² nak hire big names, best class sempat lagi melaser.

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

Orang yahudi je duit xpernah cukup.. last2, ke dalam juga..

Saya pula tiada wang yg banyak,jadi saya terpaksa “trust the process”..

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

11 hours ago

66 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More