Berita Terkini

Rashford menerangkan golnya ketika menentang Nottingham Forest..

451b3bbe 5dac 42b7 9bc7 065ee01b9505

Manchester United menang dengan tiga gol tanpa balas menentang Nottingham Forest. Kemenangan penting untuk mengekalkan sasaran sekurangnya berada di empat teratas liga.

United beraksi buat pertama kali dalam pembukaan kembali liga selepas piala dunia. Sebelum itu sudah melayakkan ke suku akhir selepas berjaya menewaskan Burnley dalam Piala Carabao

United menghasilkan persembahan cemerlang untuk mengatasi anak buah Steve Cooper yang berada ditangga ke 19 liga

United menjaringkan gol menerusi Marcus Rashford, Anthony Martial dan Fred, yang masuk sebagai pemain gantian pada separuh masa kedua.

Gol Rashford adalah pilihan terbaik daripada ketiga-tiga mereka.

Pemain Inggeris itu membuat larian cemerlang semasa rutin selekoh dan mendapat hantaran silang rendah Christian Eriksen.

Rashford menyambung bola dengan cemerlang dan menghantarnya melepasi penjaga go Forest untuk memberikan United pendahuluan.

Bercakap selepas perlawanan, di mana dia beraksi hebat, Rashford menjelaskan apa yang berlaku di sebalik gol itu, dan mengesahkan la adalah gol yang digarap semasa latihan.

Pemain berusia 25 tahun itu berkata, “la pastinya dari tempat latihan!”

“Mereka sangat ketat marking jadi jika kita boleh mengalihkan mereka semua dan mencipta ruang, kita boleh mempunyai peluang yang baik untuk gol.”

Rashford menambah bahawa dia kini menikmati bola sepakya, yang diterjemahkan kepada persembahan cemerlang di atas padang. Graduan akademi United itu kini telah menjaringkan gol dalam lima perlawanan berturut-turut di Old Trafford buat kali pertama dalam kariernya.

Dia menambah, “Saya seronok melakukan apa yang saya lakukan pada masa ini.”

Mengenai apa yang dia mahu lakukan pada masa hadapan, Rashford menyatakan bahawa dia mahu melanjutkan rekod menjaringkan golnya. Pemain sayap itu berkata bahawa dia mahu berada di dalam kotak dan menjadi ancaman berterusan sepanjang perlawanan

Rashford memuji bola sepak pengurus atas peningkatannya dan berkata bahawa tahap di kelab itu kini lebih tinggi, yang seterusnya menjamin kemenangan.

 

 


Sumber : The People Person

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

3 hours ago

87 CommentsComment on Facebook

Good Luck Sir!

Mantap!

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Yg ni yg kita nak dengar ..

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Tunggu dan lihat..

abg jual burger ke?

Muka ada sinyum. Moga ada manyis-manyis

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Haha padu menganjing co owner glazers.

Terbaik SJR , ✨

Fairuz Yusof paduuu

Baca boleh , percaya jgn..bukti kn bos

Kasi settle hutang kelab la

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

13 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More