Berita Terkini

Rashford mahu jaringkan lebih banyak gol buat Man United

5054FD70-15BB-409A-82B5-7FC996BF89BE

Penyerang United Marcus Rashford melayangkan satu harapan untuknya dan kelab United. Dia berazam untuk terus menjaringkan lebih banyak gol untuk pasukannya

Musim ini boleh dikatakan musim kebangkitan Marcus Rashford. Sejak pramusim, penyerang itu telah mempamerkan prestasi cemerlang dan kini menjadi antara jentera utama gol The Red Devils.

Rashford sekali lagi menambah simpanan golnya untuk Manchester United. Dia berjaya menjaringkan gol sehingga MU menang 2-0 ke atas Burnley dalam Piala Carabao.

Rashford berkata dia tidak mahu leka dengan rekod golnya. “Ya, saya masih mahu menambah rekod jaringan saya untuk kelab ini, kata Rashford kepada Sky Sports.

Musim ini, Rashford sering bertukar posisi. Kadang kadang dia bermain di sayap kiri, kadang-kadang

Erik Ten Hag memutuskan untuk menggunakan dia m sebagai penyerang tengah.

Rashford mengakui bahawa dia tidak mempunyai masalah dengan situasi itu. Dia malah berazam untuk meningkatkan prestasinya supaya dia bole sama-sama membawa ancaman dalam apa jua kedudukan Ten Hag letakkannya dimana posisi.

“Bermain serba boleh adalah salah satu kekuatan saya, dan saya kini cuba bermain dengan lebih berkesan di mana-mana posisi, sama ada saya diletakkan di bahagian sayap atau di bahagian tengah,

sambung Rashford.

Rashford sendiri optimis dia boleh menaringkan lebih banyak gol untuk Manchester United. Dia berkata MU mempunyai pemain yang mampu memberinya hantaran yang sangat baik, jadi dia boleh menjaringkan lebih banyak gol untuk United.

“Saya pernah berkata sebelum ini, tetapi kami mempunyai pemain yang boleh melakukan hantaran yang sangat bagus,” sambung Rashford.

“Jadi tugas saya adalah untuk membuat gerakan yang baik dan juga memastikan masa saya juga baik. Jika saya berbuat demikian, maka saya akan sentiasa mempunyai peluang untuk menjaringkan gol.” tambahnya.

Selepas menewaskan Burnley, Manchester United mula membuat persiapan untuk perlawanan seterusnya. Red Devils akan menentang Nottingham Forest dalam perlawanan boxing day

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar