Berita Terkini

Rashford jaringkan enam perlawanan berturut, apa kata Erik Ten Hag?

22b15e7b 1042 4072 Aa40 71391b5bd091

Marcus Rashford terus menjaringkan gol untuk Manchester United.  Pemain berusia 25 tahun itu menjaringkan dua gol ketika United bertemu Charlton Athletic dalam Piala Carabao.

Kini, Rashford telah menjaringkan gol dalam enam perlawanan berturut-turut

United melayan Charlton dalam pertarungan yang dimainkan di Old Trafford, Rabu 11 Januari 2023. The Red Devils menang 1-0 pada minit ke-21, hasil jaringan cantik Antony.

Selepas itu, United terpaksa menunggu sehingga minit ke-90 untuk mendapatkan gol kedua.  Rashford menyenaraikan namanya di papan skor.

Empat minit kemudian, Rashford menjaringkan gol keduanya. United menang dengan jaringan 3-0 dan layak ke separuh akhir.

Sementara itu, Rashford meneruskan trend positifnya selepas kembali dari Piala Dunia 2022. Kemudian, apa kata Erik ten Hag tentang Rashford?

Rashford menjaringkan tujuh gol dalam enam perlawanan terakhir.  Lebih-lebih lagi dalam perlawanan menentang Charlton, pemain pasukan kebangsaan England itu membuat jaringan.

Rashford berada dalam prestasi cemerlang dan pengurus Erik ten Hag tidak sedikit pun terkejut.

“Saya telah memberitahu anda banyak kali, jika Rashford meletakkan dirinya di kedudukannya, satu lawan satu dalam kotak penalti, Rashford akan menjaringkan gol,” kata Erik ten Hag yang dipetik dari ESPN.

“Itulah yang Rashford lakukan pada masa ini. Jika Rashford kekal fokus dan terus melakukan apa yang dia lakukan, dia akan menjaringkan lebih banyak gol,” sambung pengurus Belanda itu.

Keputusan akhir yang diterima Manchester United memang manis. Walau bagaimanapun, Erik ten Hag mempunyai beberapa nota untuk anak angkatnya.

Khususnya, Ten Hag tidak berpuas hati dengan persembahan United pada separuh masa pertama.

“Separuh masa pertama saya gembira, tetapi saya tidak gembira kerana saya tidak berkesan di depan gol. Kami mencipta banyak peluang. Kami sepatutnya menjaringkan lebih banyak gol. Kadang-kadang kami memerlukan hantaran tambahan. Kami perlu berjuang sehingga akhirnya,” kata Ten Hag.

“Tetapi kami menjaringkan gol dari belakang, dari permainan set juga, jadi saya fikir kami sedang maju.”

Sumber : Man utd News , bola.net

Lain-Lain Artikel