Berita Terkini

Ramalan kesebelasan utama United menentang West Ham..

40566805 Ae84 45f1 Bcb4 268ad854be0e

Ramalan kesebelasan

Mengalihkan perhatian kepada kempen liga perdana Inggeris malam ini setelah tugas selesai di kejohanan UEL..

Pada perlawanan tersebut beberapa pemain mendapat minit permainan dan beberapa pertukaran dibuat. Penggiliran pemain seiring melihat merehatkan pemain memberikan peluang dan mendapatkan semula kecergasan pemain yang baru pulih..

Kehilangan Varane namun United disuntik dengan sekembalinya beberapa pemain kedalam skuad utama semula..

Penjaga Gol..

Dalam beberapa perlawanan kebelakangan ini, sumbangan De Gea bukan saja mengelakkan daripada di bolosi tapi pengedarannya keatas bola juga semakin baik. Kehadiran Dubravka hanyalah sebagai backup bukan pesaing ketat De Gea. Respect..

Back Four..

Beraksi solid, kompak, dan bermain satu unit pertahanan dengan persefahaman yang baik. Ini perlu dituntut dalam setiap perlawanan. Beberapa perlawanan terakhir persembahan backfour solid.

Keempat pemain ini harus dikekalkan. Dalot dan Shaw berperanan sangat baik di posisi fullback, Lindelof akan masuk berpasangan bersama Martinez..

Double Pivot..

Walaupun atas kertas menggunakan dua pivot, tapi peranan diatas padang seimbang. Casemiro bertindak menghentikan segala serangan dan Eriksen akan mengalirkan bola menggerakkan serangan. Seorang protect dan satu lagi attack..

Perancang Tengah..

Bruno Fernandes nama sering dikritik musim ini kerana tidak produktif. Jika dinilai dari segi gol dan jaringan maka dia bukanlah pemain yang akan dijulang. Tetapi jika melihat dari sumbangannya dan statistik permainan maka peranannya sangat efektif..

Serangan..

Ya, Ronaldo menjaringkan gol sebelum ini. Tapi ia bukan jaminan jika Ten Hag akan memulakannya. Mungkin masuk sebagai game changer 20 minit terakhir mungkin rancangannya..

Dua pemain yang akan mendapat tempat ialah Rashford dan Antony. Di sayap kiri anak muda Garnacho bermain baik tapi reward dia akan dapat masuk sebagai pemain gantian. Berkemungkinan Sancho akan diturunkan Ten Hag

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir 

Coventry City 3
(Simms 71 OHare 79 Wright 90+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23 Maguire 45+1 Fernandes 59)

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU! 

#BMU06

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir

Coventry City 3
(Simms 71' O'Hare 79' Wright 90'+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23' Maguire 45'+1 Fernandes 59')

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU!

#BMU06
... See MoreSee Less

7 hours ago

289 CommentsComment on Facebook

Syukur Alhamdulillah kita menang. Kita buat lagi. Silap sikit percaturan. Apa-apa bola itu bulat. Tiada yang mustahil.

Harap adalah player yang sengaja atau Tak sengaja taji kaki raspod time training .. dia dengan ten hag dua2 boleh out buat team sendiri ..

dh menang penalti, xde sorang pun pergi kerumun kt Hojlund/Onana. Prgi kt fans pun jalan sedih mcm kalah. Mmg ada majlis kematian ke tadi ? 😑

Load More

Coventry City 3 - 3 Manchester United
(Sepakan penalti 2 - 4)

RASMUS HØJLUND menyempurnakan sepakan penalti baik untuk membawa United ke perlawanan akhir!!!
... See MoreSee Less

7 hours ago

437 CommentsComment on Facebook

ETH mmg saje main kan perasaan dak2 lipop

Tahniah Coventry... Anda sememangnya layak menang👍

Harga tiket semi final mahal min, rugilah main 90minit je. Berbaloilah kedua penyokong yang hadir dapat tengok gol comeback 🤣🤣

Load More