Berita Terkini

Rafael Leao dalam radar Man United?

D392030a F786 43c7 929d 4fab0e19fc84

Manchester United dikatakan berminat untuk mendapatkan penyerang AC Milan berusia 23 tahun, Rafael Leao yang berada dalam radar pesaing Chelsea.

Menurut Pianeta Milan melalui Sport Witness , Manchester United berminat untuk mendapatkan Rafael Leao menjelang musim depan.

Pemain berusia 23 tahun itu telah beraksi pada tahap tinggi untuk kelab Serie A AC Milan dalam beberapa musim lalu.

Persembahannya telah menarik perhatian orang ramai dan United berkemungkinan akan mendorongnya pada musim panas ini.

Leao yang memulakan kerjayanya di akademi Sporting CP adalah antara penyerang muda terbaik dalam bola sepak dunia. Dan, jumlah minat dalam perkhidmatannya bole difahami.

Pemain berusia 23 tahun itu menyertai AC Milan pada musim panas 2019 dari LOSC Lille.

Pemain antarabangsa Portugal itu telah beraksi dalam 148 perlawanan untuk Milan dan mempunyai 67 penglibatan gol.

Dia telah menemui bahagian belakang jaring sebanyak 36 kali untuk pasukan dengan warna merah dan hitam. Setakat musim yang sedang berjalan, dia mempunyai 19 sumbangan gol dalam 33 perlawanan

Walaupun sumbangan untuk kelab sejak akhir-akhir ini, nampakya dia mungkin akan keluar pada musim panas. Kontrak Leao di kelab itu berakhir pada musim panas 2024.

Walaupun kelab Itali itu terdesak untuk menandatangani perjanjian baharu dengan penyerang Portugal itu, mereka masih belum menemui sebarang kejayaan.

Rundingan lanjutan kontrak telah terhenti. Dan, kelab di seluruh Eropah menyedari situasi itu. Jika Milan gagal menandatangani perjanjian baharu dengan penyerang itu, mereka mungkin tidak mempunyai sebarang pilihan selain menjualnya menjelang musim dean.

Mereka perlu membayar wang kepada pemain berusia 23 tahun itu atau mereka mungkin kehilangannya secara percuma setahun kemudian.

Sementara itu, Manchester United berminat untuk menandatangani pemain antarabangsa Portugal itu. Erik ten Hag sangat memerlukan penyerang baharu.

Walaupun dia lebih suka penyerang, penambahan Leao juga akan membantu perjuangannya kerana pemain berusia 23 tahun itu boleh membentuk pasangan maut dengan Marcus Rashford.

Kontrak Leao di AC Milan mempunyai klausa pelepasan €150 juta. Dan, mereka sanggup menjualnya dengan bayaran yang hampir dengan itu.

United sedia menurunkan pemain untuk mengumpul dana bagi memperkukuhkan skuad mereka. Dan, mereka boleh menggunakannya untuk mendapatkan pemain berusia 23 tahun itu di kelab itu.

Bagaimanapun, mereka akan menghadapi saingan daripada saingan Chelsea yang juga berminat untuk memiliki pemain antarabangsa Portugal itu dalam barisan mereka. The Blues akan menurunkan beberapa pemain pada musim panas dan mempunyai kewangan untuk menyelesaikan perjanjian itu.

Akibatnya, ia akan menjadi menarik untuk mana antara dua kelab Liga Perdana yang berjaya mendapatkannya jika dan apabila dia memutuskan untuk meninggalkan Milan.

Sumber : Hard Tackle / Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir 

Coventry City 3
(Simms 71 OHare 79 Wright 90+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23 Maguire 45+1 Fernandes 59)

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU! 

#BMU06

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir

Coventry City 3
(Simms 71' O'Hare 79' Wright 90'+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23' Maguire 45'+1 Fernandes 59')

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU!

#BMU06
... See MoreSee Less

6 hours ago

289 CommentsComment on Facebook

Syukur Alhamdulillah kita menang. Kita buat lagi. Silap sikit percaturan. Apa-apa bola itu bulat. Tiada yang mustahil.

Harap adalah player yang sengaja atau Tak sengaja taji kaki raspod time training .. dia dengan ten hag dua2 boleh out buat team sendiri ..

dh menang penalti, xde sorang pun pergi kerumun kt Hojlund/Onana. Prgi kt fans pun jalan sedih mcm kalah. Mmg ada majlis kematian ke tadi ? 😑

Load More

Coventry City 3 - 3 Manchester United
(Sepakan penalti 2 - 4)

RASMUS HØJLUND menyempurnakan sepakan penalti baik untuk membawa United ke perlawanan akhir!!!
... See MoreSee Less

6 hours ago

437 CommentsComment on Facebook

ETH mmg saje main kan perasaan dak2 lipop

Tahniah Coventry... Anda sememangnya layak menang👍

Harga tiket semi final mahal min, rugilah main 90minit je. Berbaloilah kedua penyokong yang hadir dapat tengok gol comeback 🤣🤣

Load More