Berita Terkini

Punca Jadon Sancho tiada dalam senarai pemain berdepan West Ham

F509E289-F4A2-4C07-BEF3-692FF3B1E924

Jadon Sancho terlepas perlawanan pusingan kelima Piala FA Manchester United menentang West Ham United disebabkan sakit, itu pendedahan dari Erik ten Hag.

Sancho, yang membuat penampilan pemain gantian lewat menentang Newcastle United dalam perlawanan akhir Piala Carabao pada 26 Februari, dijangka bermula menentang The Hammers.

Pemain sayap itu, bagaimanapun, bukan sebahagian daripada skuad.  Selain bekas pemain sayap Borussia Dortmund itu, Luke Shaw adalah seorang lagi pemain yang hilang dalam skuad.  Ketiadaan Shaw disebabkan kecederaan kecil..

“Ia mengenai menggunakan skuad dan sehingga masa ini, kami menggunakan semua orang, Mereka semua perlu bersedia untuk bermain, jadi jelas sekali kami membuat pertukaran, tetapi peraturan dan prinsip adalah sama. Satu sakit [Sancho], yang lain [ Shaw] adalah kecederaan  kecil, saya harap ia tidak terlalu teruk.”

“Kami perlu melihat bagaimana dia berkembang sehingga Ahad. Kami tahu kami mempunyai pemain yang bagus dalam skuad dan kami boleh menggantikannya.”

Sancho telah menjaringkan lima gol dan telah memberikan satu bantuan dalam 21 perlawanan berturut-turut untuk Manchester United setakat kempen ini.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar