Berita Terkini

Pujian dari Roy Keane untuk Casemiro di Piala Dunia

6d1acd68 Ff31 400f 809d 8011001adcba

Ikon Manchester United Roy Keane telah memuji Casemiro sebagai pemain yang beraksi “cemerlang” selepas Brazil layak ke suku akhir piala dunia FIFA 2022

Ini selepas mereka menewaskan Korea Selatan 4-1 dalam pusingan 16 Piala Dunia Qatar. Brazil sebagai pilihan untuk memenangi kejuaraan tidak menghadapi masalah besar menewaskan wakil Asia itu

Pemain tengah The Red Devils bermain selama 90 minit penuh untuk pasukan Tite menentang Korea. Dia beraksi mantap untuk pasukan Amerika Selatan kerana mereka menguasai Korea Selatan sepenuhnya. Dan Casemiro menguasai tengah dengan dominan

Bercakap kepada ITV selepas kemenangan Brazil, Keane, yang beraksi untuk Ireland semasa Piala Dunia 1994, menyatakan kegembiraannya dengan konsistensi Casemiro.

Bekas pemain tengah United itu percaya pemain Brazil itu lebih daripada sekadar pemain pertahanan.

“Saya rasa dia seorang pemain yang cemerlang. Anda memberi dia kredit, dia muncul setiap minggu, anda tahu apa yang anda akan dapat yang merupakan pujian besar kepada pemain.”

“Anda jatuh ke dalam perangkap ini kerana tidak mengetahui sama ada pemain akan muncul – dia tahu, dia muncul setiap minggu.”

“Dia enam kaki, memenangi hadiah besar, pergi ke United dan menyesuaikan diri dengan baik. Dilabelkan beberapa tahun lalu secara tidak adil bahawa dia seorang pemain tengah bertahan, dia jauh daripada itu.”

“Dia menghubungkan permainan, sudah mendapat gol dalam Piala Dunia, dia cemerlang tetapi dia muncul dan mempunyai sikap yang hebat.”

Brazil menjaringkan kesemua empat gol mereka menentang pasukan yang diketuai oleh bintang Tottenham Hotspur, Son Heung-min pada separuh masa pertama.

Casemiro bermain dua kali pertama dalam Kumpulan G untuk Brazil. Pemain berusia 30 tahun itu menjaringkan gol tunggal dalam kemenangan 1-0 ke atas Switzerland, menempah tempat negaranya dalam pusingan 16.

Selepas itu, bekas bintang Real Madrid itu diberi rehat menentang Cameroon. Brazil kini akan menentang Croatia pada suku akhir Piala Dunia di Qatar. Casemiro telah menjadi ahli penting untuk mereka sehingga kini.

Sumber : we all follow United

Lain-Lain Artikel