Berita Terkini

Pujian buat Sancho dan Rashford

F3A1C1D6-0E64-4A36-92F7-9EF47134EA5D

Manchester United berjaya mendapat tiga mata penuh selepas menundukkan kemaraan Leicester City di Old Trafford dengan jaringan selesa pada akhirnya. United menjaringkan tiga gol tanpa balas dalam perlawanan yang cukup menarik.

Leicester City memberikan kebimbangan terhadap barisan anak buah Ten Hag pada masa pertama. Mereka mencipta banyak peluang tetapi gagal memanfaatkan untuk menjaringkan gol.

Sebaliknya United yang berjaya mengambil peluang yang ada ketika Leicester City sedap menyerang. Dari kebijakan hantaran Bruno Fernandes, disudahi dengan rembatan padu Marcus Rashford.

United mengakhiri dimasa pertama dengan bernasib baik dan menyudahkannya dimasa kedua dengan dua gol tambahan. Rashford menambah koleksi gol nya dengan gol ke 24 musim ini, dan selepas itu Sancho membunuh perlawanan dengan gol ketiga.

Erik Ten Hag gembira bahawa Rashford dan Sancho menjaringkan gol dimasa kedua..

“Ya, dia (Rashford) mendapat kedudukan yang betul, tetapi jangan lupa skuad.  Kerana [mereka] adalah matlamat tentera.  Jadi saya ingin menonjolkan Bruno, sekali lagi dengan dua bantuan hebat, satu untuk Rashy, satu untuk Jadon Sancho.”

“Dia [Rashford] perlu menerima bola, jika tidak, dia tidak boleh menjaringkan gol.  Juga [bantuan] daripada Fred juga cantik.”

“Terdapat begitu ramai pemain yang boleh menghantar bola pada masa yang sesuai jika dia berada dalam kedudukan.  Seperti Bruno, seperti Jadon, seperti Fred, seperti Christian Eriksen, yang malangnya tidak tersedia.  Sabitzer juga boleh melakukannya, jadi kami mempunyai pemain, kami boleh bermain bola sepak yang bagus, tetapi kami perlu mengikut peraturan.”

Erik Ten Hag menambah berkenaan Jadon Sancho yang masuk menggantikan Garnacho..

“Dia berada di arah yang betul, tetapi saya tidak fikir dia sudah mencapai hadnya pada masa ini.  [Terdapat] banyak ruang untuk penambahbaikan dengannya.”

“Kini dia berada di tahap yang tinggi dan saya pasti jika dia mengekalkan terutamanya kegembiraan bola sepak, maka dia akan benar-benar meningkatkan prestasinya dan hari ini anda lihat apabila dia berada di posisi tengah, [dia membuat] satu larian yang hebat, cergas.  [Dia] bagus dalam kedudukan.  Tetapi apa yang juga memberi saya banyak kegembiraan ialah pertahanannya.”

Sumber : Man Utd News / Manutd.com

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar