Berita Terkini

PSG berminat merekrut Harry Maguire pada musim panas

8b9b2d68 3f40 4a8f 938d C6bb929c2254

Paris Saint-Germain berminat untuk menandatangani kapten Manchester United berusia 30 tahun, Harry Maguire menjelang musim depan.

Menurut laporan The Sun , Paris Saint-Germain tertumpu kepada pertahanan Manchester United, Harry Maguire, Kelab Perancis itu berminat untuk menandatangani pemain berusia 30 tahun itu pada jendela perpindahan musim sejuk, tetapi perpindahan tidak dapat menjadi kenyataan.

Bagaimanapun, nampakya mereka akan kembali pada musim panas untuk mendapatkan khidmatnya PSG, yang baru sahaja tersingkir dari Liga Juara-Juara UEFA, oleh Bayern Munich terdesak untuk meningkatkan lagi skuad mereka.

Mereka mahu menambah seorang lagi bek tengah dalam skuad mereka dan menjadikan Maguire sebagai sasaran yang berpotensi.

Pemain berusia 30 tahun itu telah jatuh dalam senarai yang sangat baik di Manchester United. Semasa dia masih kapten kelab, masa permainannya telah mendapat pukulan besar sejak ketibaan Erik ten Hag.

Pengurus Belanda itu membeli Lisandro Martínez dari Ajax pada musim panas dan lebih memilih pemain berusia 25 tahun itu mengatasi Maguire.

Raphael Varane dan Martínez adalah gandingan bek tengah pilihan Hag. Dia juga telah menggunakan Luke Shaw, yang merupakan bek sayap, mendahului Maguire di bahagian tengah pertahanan.

Kekurangan minit telah mengecewakan pemain berusia 30 tahun itu. Dan walaupun mempunyai baki lebih dua tahun dalam kontraknya, dia mungkin akan keluar pada musim panas

Pemain antarabangsa England itu menyertai Red Devils pada musim panas 2019 dari Leicester City.

Pada mulanya, dia adalah salah seorang pemain terpenting mereka. Tetapi sejak akhir-akhir ini, dia telah jatuh ke bawah. Maguire telah membuat 21 penampilan pada musim ini tetapi hanya mempunyai 1,000 minit di bawah permainanan..

Sementara itu, PSG berminat dengan Maguire. Kelab Perancis itu akan berusaha untuk menambah lebih kualiti pada barisan mereka menjelang musim depan

Mereka percaya menambah pemain berusia 30 tahun itu ke dalam skuad mereka akan menguatkannya. Dan, mereka sanggup membayar £50 juta untuk mendapatkan kapten Manchester United itu.

Bagaimanapun, mereka perlu menyamai gaji Maguire £200,000 seminggu, yang nampakya tidak menjadi masalah besar untuk PSG.

Manchester United, yang sudah bersedia untuk kembali ke Liga Juara-Juara, akan berusaha untuk memperkukuh skuad mereka menjelang musim depan.

Erik ten Hag sedang mencari untuk menambah tiga pemain bintang ke dalam barisannya . Tetapi, mereka tidak mempunyai banyak sokongan kewangan di tengah-tengah menunggu untuk pengambilalihan.

Pemergian Maguire akan membantu Manchester United dengan kewangan mereka. Gajinya dan yuran perpindahan bole digunakan untuk menambah lebih kualiti pada barisan mereka ketika mereka berusaha untuk memburu gelaran utama musim depan.

Dan ia akan menjadi menarik untuk melihat sama ada Red Devils menerima tawaran £50 juta untuknya.

Sumber : Man Utd News / The Hard Tackle

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴
... See MoreSee Less

3 hours ago

81 CommentsComment on Facebook

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Fairuz Yusof paduuu

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Good Luck Sir!

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Yg ni yg kita nak dengar ..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

abg jual burger ke?

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... 😂 😂 😂 Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

in SJR we trust 💪💪🔴🔴

Rindu Sheikh Jassim

Haha padu menganjing co owner glazers.

Kasi settle hutang kelab la

Klu niat DIA hanya Minat utk sukan trutama naikan blik manutd bguslah

Fuhhh...ayat die.....padu..........

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

12 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More