Berita Terkini

Presiden PSG tidak nafikan mahu membawa Rashford ke Paris

Ff05b121 07d2 445f A406 4a13aec7bdac

Presiden Paris Saint-Germain, Nasser AI-Khelaifi telah mendedahkan bahawa dia berminat untuk membawa penyerang Manchester United, Marcus Rashford ke juara Perancis itu tahun depan.

Pemain berusia 25 tahun itu bergelut untuk mencipta rekod untuk Red Devils semasa kempen 2021-22, hanya menjaringkan lima gol dan mencatatkan dua bantuan dalam 32 penampilan dalam semua pertandingan.

Bagaimanapun, dia berada dalam prestasi yang baik untuk gergasi Inggeris musim ini di bawah Erik ten Hag, menjaringkan lapan gol dan mencatatkan tiga bantuan dalam 19 penampilan..

Rashford juga membintangi England pada Piala Dunia 2022, menjaringkan tiga gol dalam empat penampilan, dengan Three Lions mara ke suku akhir pertandingan itu.

Kontrak Rashford di Old Trafford akan tamat pada Jun depan, walaupun Red Devils mempunyai pilihan untuk mengaktifkan lanjutan 12 bulan

Bagaimanapun, Rashford akan menjadi ejen bebas pada 2023, dan Al-Khelaifi telah mendedahkan bahawa dia berminat untuk bercakap dengan pemain Inggeris itu mengenai perpindahan ke Paris.

“Dia seorang lagi pemain yang sangat menakjubkan,” kata Al-Khelaifi kepada Sky Sports News .

“Dan secara percuma? Untuk mendapatkan Rashford secara percuma, setiap kelab akan mengejarnya, sudah pasti.”

“Kami tidak menyembunyikannya, kami bercakap sebelum ini dan… minat. Tetapi saat itu bukan saat yang baik untuk kedua-dua pihak. Mungkin, musim panas, kenapa tidak?”

“Hari ini jika dia seorang ejen bebas sudah tentu kita boleh bercakap dengannya secara langsung tetapi kita tidak akan bercakap dengannya sekarang. Biarkan dia fokus pada Piala Dunia. Kemudian selepas pada bulan Januari, mudah-mudahan, jika kita berminat kita akan bercakap dengan dia.”

Man United dijangka mengaktifkan lanjutan 12 bulan sebelum membuka perbincangan kontrak mengenai potensi perjanjian jangka panjang baharu.

Bekas pemain Red Devils Rio Ferdinand baru-baru ini berkata bahawa Rashford sepatutnya mencari untuk menjadi pemain berpendapatan tertinggi kelab dengan kemungkinan perjanjian baharunya.

“Saya harus jujur, saya tidak tahu bagaimana United membiarkannya sampai ke tahap ini. Satu-satunya perkara yang saya akan katakan dalam mempertahankan Man United ialah dia tidak menunjukkan prestasi secara besar-besaran sehingga mereka berfikir adakah dia akan pergi m untuk mendapatkan kembali prestasinya tetapi jika anda berjudi itu maka ini berlaku, dia mempunyai anda dalam cengkaman seperti maksiat berkata ‘tunjukkan saya wang'” kata Ferdinand di saluran YouTube Vibe with Five.

“Jika saya dia, saya tidak berunding pun, saya m katakan kepada ejen saya ‘anda tidak akan masuk ke sana, saya tahu nilai saya, saya berjalan di sana, duduk dan berkata siapa pemain yang dibayar m paling tinggi. di kelab sekarang?’ Dan anda katakan meletakkan satu juta setahun di atasnya.”

Rashford telah menjaringkan 101 gol dan mencatatkan 61 bantuan dalam 322 penampilan untuk Man United sejak membuat penembusan ke dalam pasukan utama mereka pada 2015.

Sumber : Sportmole

Lain-Lain Artikel