Berita Terkini

Posisi Luke Shaw sukar di gugat

Posisi Luke Shaw Sukar Di Gugat

Luke Shaw merupakan nama pertama yang akan Solskjaer senaraikan dalam kesebelasan utama United pada perlawanan akan datang. Luke Shaw telah melengkapkan perpindahan ke United dengan nilai Β£30 juta dari Southampton pada 2014. Luke Shaw kini sedang berusaha mempamerkan prestasi terbaiknya untuk mendapat tempat dalam senarai terakhir pemain pasukan antrabangsa England menjelang Piala EropahΒ  pada hujung musim ini.

Luke Shaw telah direhatkan ketika United tewas kepada Sheffield United sekaligus memberi peluang kepada rakan sepasukannya Alex Telles untuk memulakan permainan tersebut. Dan pada perlawanan awal pagi tadi, Shaw yang berusia 25 tahun telah mempamerkan satu persembahan yang terbaiknya pada musim ini. Kemungkinan Solskjaer akan mengekalkan posisi pertahanan kiri tersebut tanpa sebarang keraguan.

Southampton telah di belasah United 9-0 selepas hanya bermain dengan 10 orang seawal minit ke 2 perlawanan. Dia telah mencipta 2 peluang gol kepada rakan sepasukan daripada 4 gol pada separuh masa pertama. Luke Shaw telah membuat hantaran lintang yang cantik sebelum disempurnahkan dengan sentuhan kemas Bissaka untuk gol pertama United. Seterusnya dia sekali lagi melakukan hantaran lintang yang cantik untuk Edinson Cavani menanduk masuk gol ke-4 bagi United. Selain itu Luke Shaw juga ada terlibat dalam pergerakan gol kedua United yang dijaringkan oleh Rashford selepas mendapat hantaran leret cantik dari Greenwood.

Solskjaer kemudian telah mengeluarkan Luke Shaw untuk memberikan waktu rehat yang cukup disamping dapat mengelakkan Shaw dari mengalami kecederaan dalam perlawanan tersebut. Penjaga gol United, David de Gea ada berkata mengenai Luke Shaw di mana Shaw merupakan pemain penting dan senjata rahsia bagi United dalam melakukan serangan. Tidak disangkal, Luke Shaw kini berada dalam prestasi terbaiknya pada musim ini.

Disebalik perkembangan bagus prestasi Luke Shaw adalah disebabkan kehadiran Alex Tellas yang telah memberikan saingan untuk merebut kedudukan dalam kesebelasan utamam posisi kiri itu. Kehadiran Tellas telah membuatkan Shaw akan sentiasa memberikan yang terbaik sepanjang sesi latihan mahupun perlawanan sebenar.

Perkembangan baik ini memberikan berita baik buat pengurus pasukan England Gareth Southgate. Shaw hanya beraksi sekali sahaja dalam tempoh 5 tahunnya bersama United. Persembahan baik Luke Shaw ini pasti akan memberi ruang kepadanya untuk bermain dalam kesebelasan utama England sekaligus mengetepikan rakan sepasukannya Ben Chilwell.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

4 hours ago

87 CommentsComment on Facebook

Good Luck Sir!

Mantap!

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Yg ni yg kita nak dengar ..

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Tunggu dan lihat..

abg jual burger ke?

Muka ada sinyum. Moga ada manyis-manyis

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Haha padu menganjing co owner glazers.

Terbaik SJR , ✨

Fairuz Yusof paduuu

Baca boleh , percaya jgn..bukti kn bos

Kasi settle hutang kelab la

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

14 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More