Berita Terkini

Porto sudi melepaskan Vitinha pada musim panas ini, dengan Manchester United kelab paling berminat’ dengan klausa pelepasan £ 34 juta.

Porto Sudi Melepaskan Vitinha Pada Musim Panas Ini

Manchester United merupakan pasukan tunggal yang berminat untuk mendapatkan pemain tengah Porto Vitinha, menurut laporan di Portugal.

Pemain berusia 22 tahun itu, yang nama penuhnya Vítor Machado Ferreira, sudah mempunyai pengalaman bermain di Liga Perdana Inggeris setelah menghabiskan musim 2020-21 secara pinjaman di Wolves.

Oleh kerana kekangan yang disebabkan oleh wabak Covid-19, Wolves menolak peluang untuk membelinya dengan harga £ 17 juta – tetapi dia kini dilaporkan berada senarai pemain yang bakal kembali ke Liga Perdana Inggeris.

Akhbar Portugis Record telah memperincikan mengenai Vitinha, yang kembali ke Porto musim lalu dan memainkan peranan penting dengan kelab tersebut setelah memenangi kejayaan berganda.

Laporan tersebut terus menambah bahawa klausa pembelian € 40 juta (£ 34 juta) ‘akan dilaksanakan’ untuk kepada kelab yang berminat.

Manchester United adalah satu-satunya pasukan yang dinamakan dalam laporan mereka.

Mereka menambah bahawa pengurus Manchester United yang baru dilantik Erik ten Hag merasakan gaya Vitinha menjadikannya sesuai dan pemergian pemain tersebut semakin hangat diperkatakan.

Masa depan Vitinha menarik liputan di seluruh akhbar utama Portugal pada Selasa semalam.

Dalam laporan O Jogo, mereka mendedahkan bahawa Vitinha telah ‘disebut sebagai pengganti’ dengan Manchester United dan Barcelona minggu lalu.

Vitinha bermain baik pada musim lalu dan memainkan peranan penting dalam kejayaan mereka memenangi gelaran.

Asbab dengan peningkatan prestasi tersebut, dia telah dipanggil menyertai pasukan Portugal dalam persediaan membina momentum menjelang Piala Dunia di Qatar akhir tahun ini.

Pemain berusia 22 tahun pasti tidak akan menghadapi sebarang masalah menyesuaikan dirinya di United dengan keberadaan rakan-rakan antarabangsa Portugal seperti Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes dan Diogo Dalot semua bermain di Old Trafford.

Vitinha membuat 47 penampilan dalam semua pertandingan musim lalu, menamatkan dengan empat gol dan lima bantuan gol.

Ejennya adalah Jorge Mendes, yang juga menjaga urusan Ronaldo. Ini sedikit sebanyak memberikan perkembangan positif kepada perpindahan ini.

Dengan Man City dan Liverpool membuat langkah besar dalam pasaran perpindahan pada musim panas ini, tekanan semakin meningkat ke atas United terutama pengurus baru Ten Hag dalam mendapatkan muka baru pertamanya.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴
... See MoreSee Less

43 minutes ago

31 CommentsComment on Facebook

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

in SJR we trust 💪💪🔴🔴

Paduu.. senyum eth😁😂

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Fairuz Yusof paduuu

Semoga pajang umur sir

Ada keja kosong tak jum..sy jd pengarah kebancuhan airan pun bole

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Kalau betul take over the club 100%

Jangan sembang je pula . Businessman biasa bagi ayat manis je dulu 😂

please walk the talk....😆😉

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Ini yang kita nak...umpama janji ahli politik 📏📏📏

Jgn sembang je last2 kelaut jgk ye😌

"Tapi tapi...SJR buat Tenhek botak anak emas dia jd kita kena #IneosOut "

Statement mcm ni benda biasa. You don't tell all your plans to others. He's smart, tu sbb dia billionaires..not us😭 Tapi tak boleh tahan bila grandpa ckp mungkin SJ tu tak wujud pun sbb takda siapa pernah jumpa dia.. adoii grandpa dlm busy² nak hire big names, best class sempat lagi melaser.

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

Orang yahudi je duit xpernah cukup.. last2, ke dalam juga..

Saya pula tiada wang yg banyak,jadi saya terpaksa “trust the process”..

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

11 hours ago

66 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More