Berita Terkini

Peter Cech kecam pengadil perlawanan kerana membenarkan gol Bruno Fernandes..

752FCB25-F914-4BAB-AF51-75E415671494

Legenda Chelsea, Petr Cech membidas pegawai perlawanan kerana membenarkan jaringan pemain tengah Manchester United, Bruno Fernandes dalam perlawanan derby Manchester.

Fernandes menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-78 selepas Jack Grealish mendahului pasukan bimbingan Pep Guardiola pada masa sejam dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris.

Gol itu, bagaimanapun, adalah kontroversi.

Casemiro telah memainkan bola lolos, yang cuba mencari Marcus Rashford, tetapi yang terakhir berada dalam kedudukan ofsaid apabila hantaran dilakukan

Fernandes muncul di tepi kotak untuk melepasi Ederson sebelum Rashford menyentuhnya. Gol itu kekal walaupun pada mulanya diperintah ofsaid.

Keputusan itu menimbulkan kemarahan yang meluas. Cech, yang pernah bermain untuk Chelsea dan Arsenal, mengecam pegawai kerana membenarkan gol itu

“Gol l pertama United hanya membuktikan orang yang membuat peraturan tidak memahami permainan.

Bruno Fernandes turut berkongsi pandangannya mengenai gol tersebut. Pemain tengah Manchester United itu menjelaskan selepas perlawanan mengapa ia gol. Dia berkata (melalui 90 minit):

“Saya fikir kerana saya berdepan gol, Marcus fikir saya berada dalam kedudukan yang lebih baik;  Saya tidak tahu sama ada ada di antara kami yang ofsaid atau tidak, tetapi ia tidak membawa beza kerana tiada siapa yang rapat dengannya, jadi pasukan (Man City) perlu bertahan.  Yang rapat hanya seorang yang rapat dengan saya.”

Pep juga memberikan pendapatnya..

“Ya Rashford berada ofsaid Bruno Fernandes tidak.  Sama ada Rashford campur tangan dan mengalih perhatian penjaga gol kami dan pertahanan tengah kami, saya tidak tahu.  Peraturan adalah peraturan.  Marcus Rashford berada dalam keadaan ofsaid.  Bruno Fernandes tidak.  Rashford mengalih perhatian penjaga dan pertahanan tengah kami.  Ia adalah apa itu.  Kami tahu di mana kami bermain.  Sukar untuk pengadil di stadium ini.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar