Berita Terkini

Pesanan Bruno Fernandes untuk peminat yang sentiasa menyokongnya

73f732b4 C1e8 406c 8918 7bbef13ca1b4

Bruno Fernandes berikrar untuk membalas budi penyokong Manchester United atas sokongan padu mereka sejak dia tiba di kelab itu tiga tahun lalu.

Magnifico Portugis pantas melaungkan penghormatan kepadanya dan telah dua kali memenangi anugerah Pemain Terbaik Tahunan Sir Matt Busby.

Impak segera di Old Trafford, dia akan membimbing skuad itu dalam perlawanan besar minggu ini menentang Barcelona dalam Liga Europa pada hari Khamis dan tarikh akhir Piala Carabao Ahad dengan Newcastle United di Wembley.

Pemain nombor 8 itu berada dalam prestasi yang hebat sejak baru-baru ini dan memberikan dua bantuan dalam kemenangan 3-0 ke atas Leicester City kali terakhir, tetapi jelas bahawa dia menghargai sokongan berterusan penyokong setia Old Trafford.

Dalam pertemuan sembang untuk program rasmi Piala Carabao, dia menggariskan hubungannya dengan penyokong United dan berjanji bahawa dia tidak akan hilang jika menyarung baju merah.

“Ia satu perasaan yang luar biasa untuk mempunyai hubungan itu dengan peminat,” katanya.

“Selepas dua hari di kelab, saya sudah mempunyai lagu untuk saya dan ia sesuatu yang membuatkan anda berasa sangat istimewa.”

“Ia membuatkan anda berasa seperti ini adalah tempat yang betul dan jelas sekali ia bagus untuk saya mempunyai hubungan segera dengan peminat. .

“Saya sentiasa merasakan sokongan mereka, walaupun melalui beberapa detik sukar – di mana pasukan tidak mendapat keputusan yang kami mahukan atau di mana saya tidak beraksi pada tahap terbaik saya.”

“Saya tahu bahawa mereka akan meneruskan dan saya hanya perlu membalas mereka dengan cara terbaik yang saya mampu, iaitu bermain bola sepak terbaik saya.”

Fernandes hanya menjelaskan mengapa dia fikir dia sentiasa begitu popular, sejak berpindah dari Kelab sporting di tanah airnya dan menyesuaikan diri dengan begitu berkesan dengan bola sepak di England.

“Saya sentiasa menganggap diri saya seorang pemain yang bekerja keras,” tambahnya.

“Ia tidak lain dan tidak bukan dan saya rasa peminat menghargai itu. Saya rasa mereka menghargai semangat yang saya tunjukkan, cara saya bermain dan usaha yang saya lakukan untuk kelab.

“Pada mulanya, gol dan bantuan mungkin membuatkan peminat memberi perhatian kepada saya tetapi, sejak itu, saya mempunyai saat di mana saya telah menjaringkan lebih banyak dan masa di mana saya telah menjaringkan lebih sedikit, dan mereka sentiasa ada untuk menyokong saya, tidak peduli apa.  Saya sangat teruja tentang itu.”

Sumber : ManUtd.com

Lain-Lain Artikel