Berita Terkini

Pertahanan muda Antonio Silva dalam radar United dan Liverpool

6F70D364-E50E-4012-8F29-3D5D0F74E75D

Liverpool dan Manchester United bersedia untuk bersaing untuk mendapatkan khidmat bek tengah berusia 19 tahun Antonio Silva.

Menurut CaughtOffside, Liverpool dan United berminat untuk mendapatkan khidmat Antonio Silva. Bek tengah berusia 19 tahun itu sangat mengagumkan pada musim yang sedang berjalan. Dan, dia berada dalam radar banyak kelab terkemuka dari seluruh Eropah.

Silva telah menjadi sebahagian daripada Benfica selama beberapa tahun sekarang. Dia bermula di akademi remaja mereka dan telah berkembang dari kekuatan ke kekuatan dalam beberapa musim lalu.

Pemain berusia 19 tahun itu dinaikkan pangkat ke pasukan utama menjelang musim yang sedang berlangsung dan dia sudah mencipta nama dengan beberapa persembahan sensasi.

Pemain antarabangsa Portugal itu mempunyai 21 penampilan liga untuk Benfica . Dia juga telah menemui bahagian belakang jaring dua kali. Silva sudah mempamerkan potensi besar yang dimilikinya pada musim pertamanya di liga utama Portugal.

Pemain berusia 19 tahun itu telah menarik perhatian ramai di belakang kepahlawanannya. Kelab terkemuka Eropah telah menghantar peninjau untuk menyaksikannya bermain. Dan, beberapa kelab mungkin mendorongnya pada musim panas.

Sementara it, Liverpool dan Manchester United berminat untuk memiliki pemain berusia 19 tahun itu dalam barisan mereka. Kedua-dua kelab telah mengintainya. Dan, mereka suka apa yang mereka lihat dari sensasi remaja.

 

Jurgen Klopp berminat untuk menandatangani bek tengah pada musim panas. Walaupun dia mengagumi Silva, pemain antarabangsa Portugal itu mungkin belum bersedia untuk Liga Perdana.

Walau bagaimanapun, mereka masih boleh melabur kepadanya kerana mengetahui bahawa dia mempunyai masa depan yang hebat di hadapannya.

Sementara itu, Erik ten Hag yang telah melakukan tugas yang hebat di kelab itu juga sedang mencari untuk menambah pemain pertahanan ke barisannya. Dengan masa depan Harry Maguire di kelab itu tidak menentu , memang masuk akal untuk dia mendesak untuk mendapatkan bek tengah. Dan, menandatangani Silva pasti boleh membantu perjuangan mereka. Bek tengah Benfica itu berpotensi untuk menjadi pemain tetap dalam pasukan.

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar