Berita Terkini

Persembahan kelas dunia Casemiro menentang Nottingham Forest

B76a9523 5355 43e9 9249 Bae800688a2e

Manchester United melakar kemenangan 3-0 menentang Nottingham Forest ketika Red Devils kembali beraksi dalam Liga Perdana buat kali pertama sejak Piala Dunia disambung semula.

United meraih gol mereka menerusi Marcus Rashford, Anthony Martial dan terdapat gol lewat dari lord Fred, yang masuk dari bangku simpanan.

The Red Devils mengumpul 66% penguasaan berbanding Forests..

United melengkapkan hampir dua kali ganda jumlah hantaran seperti yang dilakukan Forest. 626 hingga 308. United mempunyai ketepatan hantaran sebanyak 87% kepada Forest yang mencatatkan kadar kejayaan sebanyak 70%.

Walaupun penjaring gol akan menerima pujian untuk persembahan tegas pasukan pada malam itu, pemain terbaik perlawanan yang tidak dipertikai ialah Casemiro.

Pemain Brazil itu berdiri teguh memimpin mengatasi orang lain di atas padang, sekali lagi menunjukkan kepada penyokong United apa yang mereka rindui selama ini.

Casemiro bermain selama 90 minit dan melakukan 104 sentuhan bola dalam persembahan menyeluruh daripadanya.

Dia mempunyai ketepatan 85% yang mengagumkan dalam peranannya sebagai pemain tengah yang paling dalam. Daripada 74 hantaran yang berjaya, tiga adalah hantaran utama.

Pemain berusia 30 tahun itu menunjukkan keupayaan teknikal dan serba boleh, berjaya melakukan tujuh bola panjang kepada rakan sepasukannya.

Casemiro mencipta satu peluang besar dan turut mencatatkan satu on target ke atas namanya.

Pemain tengah itu memenangi 100% duelnya. Dari segi pertarungan daratnya, Casemiro memenangi kebanyakan cabaran yang dia ceburi – enam daripada sepuluh yang dia terlibat.

Casemiro membuat tiga pelepasan, menyekat satu pukulan, membuat dua pintasan dan lima terjahan hebat.

Dia menamatkan persembahan cemerlang dengan hantaran yang hebat untuk gol Fred dan gol ketiga United dalam perlawanan itu

Kalau dinilai dari produktiviti, dia bukanlah pemain yang akan dapat man of the match sebab Rashford hasilkan satu gol satu assist..

Tapi penglibatan Casemiro buktikan dia memang world class player.. sukar di tembusi dan memenangi banyak pertarungan ditengah..

Dia jantung tengah United sebenarnya. Boleh membuat forward pass yang baik, mengawal tempo permainan dan impaknya secara bertahan sangat solid.

Dia gagalkan majority serangan lawan sebelum sampai di defensive third.. membuat bentesan, pintasan, dan dia membaca permainan sangat perfect

Gol ketiga Casemiro hasilkan satu assist untuk fred. Dia punya desire untuk menang bola, terus membuat keputusan hantaran kedepan. Hantaran tu kualiti pemain tengah menyerang tapi Casemiro mampu lakukan..

Superb Casemiro !!

Lain-Lain Artikel