Peraduan Teka Skor & Penjaring Pertama United

Sepertimana yang anda semua tahu, pasukan United telah layak ke separuh akhir UEFA Liga Europa dan akan bertemu dengan pasukan Sevilla. Sevilla merupakan wakil tunggal pasukan dari Sepanyol manakala United wakil dari kelab England selepas Wolves gagal diperingkat suku akhir.

Meskipun telah berjaya menempatkan diri ke separuh akhir buat kali ketiga pada musim ini namun dalam dua pertandingan sebelum ini United masih gagal untuk melayakkan diri ke peringkat akhir. Oleh disebabkan itu, pengurus Manchester United mendedahkan bahawa dirinya yakin United akan segera mengakhiri badi ini di UEFA Liga Europa.

Fakta telah menunjukkan bahawa ini adalah separuh akhir ketiga MU pada musim 2019/2020. Sebelumnya mereka juga mara ke separuh akhir pada pertandingan Piala Carabao dan Piala FA meskipun begitu kemaraan mereka disekat pada peringkat tersebut.

Oleh yang demikian, bersempena perlawanan separuh akhir UEFA Liga Europa antara Manchester United menentang Sevilla di Koln, Jerman pada Isnin, 17 Ogos 2020, jam 3.00 pagi (waktu Malaysia), #BMU berbesar hati untuk mengadakan Peraduan Teka Skor dengan memberikan hadiah istimewa kepada pembaca setia BMU.

Hadiah menarik seperti Jersey Manchester United, Bantal BK8 dan T-Shirt Kollar BK8 akan diberikan kepada peminat bertuah PERTAMA yang meneka dengan TEPAT sebelum sepak mula perlawanan.

Langkah-langkah untuk menyertai peraduan ini seperti berikut:

 1. Teka keputusan perlawanan dan penjaring gol pertama United.
 2. Tulis keputusan anda di ruangan komen post artikel FB ini(ikut format jika dibawah) :
  MANCHESTER UNITED 2 – 0 SEVILLA
  Penjaring Pertama United : Anthony Martial
 3. Like Buletin Manchester United (BMU)
 4. Kongsi (Share) post peraduan ini pada FB anda dan setkan kepada umum (PUBLIC)
 5. Tag 3 rakan đź‘Ś peminat Manchester United anda pada post yang telah di kongsi pada FB anda.

Penyertaan terbatal jika tidak mengikuti kesemua syarat.

Syarat-syarat tambahan:

 1. Boleh teka 1 sahaja, sekiranya lebih dari sekali, automatik penyertaan anda akan dibatalkan. TIDAK dibenarkan edit post.
 2. Penyertaan ‘Teka Skor BMU’ tamat đź•š DUA (2) jam sebelum sepak mula perlawanan iaitu pada isnin, 17 Ogos 2020, jam 1.00 pagi (waktu Malaysia)
 3. Sekiranya keputusan perlawanan berakhir dengan 0 – 0, tiada pemenang akan diumumkan dan hadiah akan dibawa ke peraduan teka skor seterusnya.
 4. Pemenang akan diumum selewat-lewatnya 72jam selepas tamat perlawanan. Sila PM kami dengan segera pada inbox BMU sekiranya anda adalah pemenangnya.
 5. Sekiranya pihak pemenang gagal untuk menghubungi pihak BMU dalam tempoh 3 HARI đź‘Ś selepas keputusan pemenang diumumkan, hadiah akan dibawa ke peraduan teka skor seterusnya.

Selamat mencuba dan meneka semua!

Untuk pengetahuan anda, jika anda ingin menonton secara live perlawanan bola sepak, boleh muat turun app BK8 seperti di bawah. Pendaftaran boleh dilakukan di sini.

Jom kongsi dengan rakan anda artikel ini.

Ruang Iklan

Jadual Perlawanan

Liga Perdana Inggeris

Keputusan Perlawanan

Liga Juara-Juara Eropah
PSG lawan Manchester United

Ruang Iklan

Pastikan anda ikuti kami di medium seperti di bawah :

Website : bmumalaysia.com
Facebook : buletinmanchesterunited
Instagram : buletinmanchesterunited
Twitter : buletinmanutd