Berita Terkini

Penyerang tengah keutamaan United musim hadapan

568aee40 1eb9 4233 Aa29 6a11afc382d0

Manchester United dilaporkan sedang mencari untuk membawa masuk penjaring gol pada penghujung musim berdasarkan keutamaan.

Laporan dari Football Insider mendakwa bahawa Manchester United telah menjadikan keutamaan mereka untuk menandatangani penyerang kelas atas pada akhir musim ini.

Walaupun menjaringkan gol tidak menjadi isu untuk musim ini kerana prestasi Marcus Rashford, Red Devils masih perlu membawa masuk nombor sembilan yang boleh dipercayai pada penghujung musim..

Cristiano Ronaldo meninggalkan kelab pada pertengahan musim. Dan Erik ten Hag terpaksa bergantung kepada Rashford untuk gol sejak itu.

Walaupun pemain antarabangsa England itu kekal sebagai pemain kelas atas yang akan terus menjaringkan gol untuk Manchester United, mereka tidak boleh bergantung kepada seorang pemain untuk menyelamatkan mereka setiap minggu.

Erik ten Hag memutuskan untuk menandatangani Wout Weghorst secara pinjaman semasa jendela perpindahan Januari.

Tetapi pemain Belanda itu hanya menjaringkan dua gol setakat ini. Sudah jelas bahawa dia tidak cukup bagus untuk kelab setaraf Manchester United, dan dia mungkin akan kembali ke kelab induknya pada penghujung musim..

The Red Devils mesti mencari untuk membawa masuk penyerang berkualiti yang boleh mengetuai barisan untuk mereka. Ia juga akan membolehkan Rashford bermain dalam peranan semula jadinya sebagai penyerang sebelah kiri. Mereka telah dikaitkan dengan pemain seperti Victor Osimhen.

Penyerang Napoli itu berada dalam prestasi yang sangat panas musim ini, menjaringkan 21 gol dalam semua pertandingan. Dia boleh membuktikan rampasan kuasa yang sensasi untuk Manchester United jika mereka berjaya melakukannya. Tetapi mereka perlu membayar yuran rekod kelab untuk menandatanganinya.

The Red Devils berada pada kedudukan yang baik untuk memastikan kelayakan Liga Juara Juara UEFA, dan mereka mempunyai sumber untuk membayar wang yang besar untuk penyerang. Mereka telah dikaitkan dengan penyerang Tottenham Hotspur Harry Kane juga.

Ten Hag telah melakukan tugas yang mengagumkan setakat ini dan dia telah membimbing Manchester United untuk memenangi trofi Piala Liga.

The Red Devils boleh memenangi lebih banyak trofi sebelum akhir musim, menjadikan mereka destinasi menarik untuk pemain semasa jendela perpindahan musim panas.

Sumber : Man Utd News / Hard Tackle

Lain-Lain Artikel