Berita Terkini

Penyerang Rasmus Hojlund adalah peminat United dikaitkan perpindahan ke Old Trafford

13D0F562-886E-4142-91BD-4BBBD8EBA33B

Manchester United mempunyai minat terhadap Rasmus Hojlund menjelang musim panas, dengan kelab London Areenal dikatakan turut bersaing untuk mendapatkan penyerang itu.

Menurut laporan Ekstra Bladet melalui Sport Witness , Manchester United mempunyai kepentingan ‘konkrit’ terhadap Rasmus Hojlund. Dengan kelab itu mencari penyerang baharu dalam pasaran, mereka mungkin melihat peminat ‘Red Devils’ yang mengaku sendiri untuk menyertai skuad Erik ten Hag musim depan.

Rasmus Hojlund terus bersinar untuk Atalanta, dengan persembahannya menarik perhatian beberapa kelab besar. Pihak Serie A boleh mempertimbangkan tawaran jika mereka mencapai sasaran jika tidak, mereka akan mengekalkan penyerang dalam barisan mereka.

Real Madrid adalah salah satu daripada kelab yang dilaporkan mengawasi Hojlund, tetapi kelab lain boleh masuk apabila musim berakhir. Pemain berusia 25 tahun itu juga menjadi sasaran Arsenal, dengan laporan lain mendakwa Atalanta boleh menuntut sekitar €40 45 juta untuk penyerang itu.

Bagaimanapun, cerita semasa menegaskan nilainya jauh lebih rendah, bermakna kelab boleh menandatangani Holund dengan harga sekitar £23-31 juta pada musim panas. Manchester United juga berminat dengan penyerang itu , dengan Erik ten Hag dilaporkan sentiasa memantau untuk membuat tawaran pada musim panas.

Cerita itu juga memuatkan petikan oleh Hojlund, yang sebelum in mengaku cintanya kepada Manchester United. Dia juga mencadangkan untuk mengutamakan perpindahan ke Old Trafford jika Red Devils datang memanggil.

Hojlund berkata, “Sekarang anda bertanya, saya tidak akan menyembunyikan fakta bahawa saya adalah peminat besar Manchester United. Jadi secara peribadi, ia akan menjadi salah satu perkara terbesar bagi saya, tetapi sudah tentu, itu tidak bermakna saya akan menolak kelab besar lain jika tawaran datang pada satu ketika.”

Manchester United berminat dengan penyerang itu tetapi tidak membuat sebarang pertanyaan. Mereka kekal dikaitkan dengan nama terkenal seperti Victor Osimhen dan Harry Kane. Namun, laporan media baru baru ini turut dikaitkan dengan penyerang muda seperti Evan Ferguson.

Pautan kepada penyerang Brighton dan Hojlund menunjukkan bahawa mungkin Ten Hag mempertimbangkan untuk menandatangani penyerang muda. Dengan kemungkinan Wout Weghorst akan pergi, Anthony Martial juga boleh meninggalkan kelab itu. Oleh itu, membawa masuk dua penyerang adalah masuk akal untuk Manchester United.

Walau apa pun, Hojlund tidak akan menjadi penyerang tengah permulaan untuk Manchester United. Bermakna dia boleh tiba di atas penyerang terkenal pada musim panas. Arsenal bole bersaing untuk pemain berusia 20 tahun itu. Tetapi jika Red Devils tiba dengan tawaran, penyerang itu mungkin memilih United

Sumber : Man Utd News / The Hard Tackle

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar