Berita Terkini

Penyerang muda Brazil Vitor Roque dalam pemantauan Man United

85EB61CD-ADDE-473D-AEF4-800EAB0131F4

Penyerang Athletico Paranaense Vitor Roque telah dikaitkan dengan perpindahan dari kelab Brazil itu pada penghujung musim ini.

Laporan dari Globo mendakwa bahawa Manchester United berminat untuk menandatangani penyerang berusia 18 tahun itu, dan mereka telah memulakan perbincangan untuk menandatangani penyerang berbakat itu.

Pemain berusia 18 tahun itu boleh beroperasi sebagai penyerang tengah dan juga pemain sayap, dan serba bolehnya akan menjadi bonus tambahan untuk Manchester United jika mereka berjaya mendapatkan khidmatnya.

The Red Devils pastinya perlu menambah lagi kualiti dan kedalaman tiga barisan hadapan mereka. Marcus Rashford telah mengetuai barisan untuk Manchester United musim ini tetapi pemain antarabangsa England itu lebih sesuai untuk memainkan peranan yang lebih ke sayap.

Walaupun Rashford berada dalam prestasi terbaik tahun ini, Manchester United tidak boleh bergantung kepadanya untuk menyelamatkan mereka setiap minggu.

The Red Devils akan berharap untuk mencabar trofi utama musim depan dan mereka perlu mempunyai lebih banyak pilihan.

Pemain Brazil berusia 18 tahun itu boleh membuktikan sebagai pelaburan jangka panjang yang kukuh dan dia berpotensi untuk berkembang menjadi pemain utama Manchester United pada musim akan datang. Dia dinilai tinggi di Amerika Selatan dan dia dianggap sebagai salah satu prospek muda terbaik yang keluar dari Brazil dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Nampaknya, kelab seperti Barcelona dan Chelsea berminat untuk menandatangani pemain itu juga.

Kedua-dua pasukan perlu membawa masuk penjaring yang berkualiti dan pemain berusia 18 tahun itu pastinya sesuai dengan profilnya.

Barcelona berharap untuk membawa masuk alternatif jangka panjang kepada Robert Lewandowski dan Chelsea perlu membawa masuk penjaring yang boleh dipercayai dan menggantikan Pierre-Emerick Aubameyang yang berprestasi rendah.

Laporan dari Globo mendakwa bahawa kelab Brazil itu menilai pemain itu sekitar 42 juta dan ketiga-tiga kelab pastinya mempunyai kemampuan untuk membelinya.

la akan menjadi menarik untuk melihat di mana akhirnya pemain berusia 18 tahun itu akhirnya. Dia perlu menyertai kelab tetapi dia akan mendapat aksi pasukan utama yang mencukupi. Roque tidak mampu untuk duduk di bangku simpanan di kelab teratas kerana ia akan menjejaskan perkembangannya secara negatif.

Menyertai Manchester United boleh membuktikan satu langkah yang bijak. Erik ten Hag mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam meningkatkan pemain muda dan dia boleh membantu pemain berusia 18 m tahun itu memenuhi potensinya di Trafford lama.

Sumber : Man Utd News / Hard Tackle

Lain-Lain Artikel