Berita Terkini

Penyerang Juventus Dusan Vlahovic salah satu sasaran Man United musim depan ?

A041f598 9bea 40c7 B74d 5baec77edf44

Manchester United seperti diketahui sedang mencari untuk membawa masuk penjaring gol yang prolifik pada penghujung musim, dengan Dusan Vlahovic menjadi sasaran utama.

Menurut laporan dari TuttoMercatoWeb, Manchester United sedang mencari untuk menandatangani penyerang berkualiti tinggi.  Dan bintang Juventus berusia 23 tahun, Dusan Vlahovic berada dalam radar mereka.

Gergasi Serie A itu membayar sekitar £62.8 juta untuk menandatangani penyerang berusia 23 tahun itu dari Fiorentina.

Walaupun pemain Serbia itu telah memperoleh angka yang baik setakat ini, Juventus mungkin berharap dia akan membawa mereka ke tahap yang baru.

Gergasi Itali itu sedang melalui fasa yang sukar kerana mereka mungkin terlepas kelayakan Liga Juara-Juara UEFA berikutan pemotongan kerana salah urus kewangan mereka.

Kehilangan bola sepak Liga Juara-Juara akan menjadi tamparan hebat kepada kewangan mereka, dan Juventus mungkin cuba menjual beberapa pemain mereka untuk mengimbangi buku.

Vlahovic sememangnya aset yang boleh memperoleh sejumlah besar wang.  Dan masih dapat dilihat sama ada Manchester United bersedia untuk memecahkan wang untuknya.

Nampaknya, The Red Devils telah menumpukan sejumlah besar wang kepada penjaring gol yang berkualiti.  Dan Vlahovic mungkin terbukti menjadi tambahan jangka panjang yang hebat.

Pemain berusia 23 tahun itu mempunyai ciri-ciri fizikal dan teknikal untuk berjaya dalam Liga Perdana, dan dia boleh menjadi sasaran Manchester United.

Marcus Rashford telah mengetuai barisan pemain Manchester United musim ini.  Dan pemain antarabangsa England itu berada dalam bentuk yang mengagumkan.

Pemain berusia 25 tahun itu mempunyai 25 gol dalam semua caps dan dia telah membantu Manchester United memenangi Piala Carabao.

Bagaimanapun, pemain antarabangsa England itu lebih sesuai dengan peranan menyerang dari bahagian sayap.

Dan kedatangan Vlahovic akan membolehkan Rashford bermain dalam peranan semula jadinya di sayap kiri.

Erik ten Hag perlu membawa masuk seorang lagi penjaring gol yang boleh dipercayai selepas pemergian Cristiano Ronaldo, dan dia tidak boleh bergantung kepada Rashford untuk menyelamatkan skuad setiap minggu.

Vlahovic mempunyai potensi untuk berkembang menjadi penjaring gol bertaraf dunia, dan Ten Hag boleh membantunya memenuhi potensi luar biasanya.

Pendekatan pertahanan Juventus pastinya tidak membantu permainan pemain Serbia itu, dan dia pastinya akan mendapat manfaat daripada bermain di bahagian serangan di Manchester United.

Peluang untuk berpindah ke Liga Perdana akan menjadi sandaran yang menarik untuk penyerang muda itu.  Dan dia akan merasakan bahawa bermain di bawah Ten Hag boleh mendapatkan yang terbaik daripadanya sekali lagi.

Sementara itu, Manchester United pastinya mempunyai wang tunai untuk membayar banyak wang untuk perkhidmatannya, dan ia masih harus dilihat sama ada kedua-dua kelab boleh mencapai persetujuan tidak lama lagi.

Sumber : Man Utd News , Hard Tackle

Lain-Lain Artikel