Berita Terkini

Penjualan United boleh diselesaikan sebelum akhir kempen musim ini

4e4a1eec 44be 44f4 8775 9053d6303d1f

Menurut laporan daripada media BBC Sport, Manchester United boleh dijual oleh keluarga Glazer sebelum tamat kempen musim ini..

Sedia maklum awal bulan ini, Glazers mengesahkan bahawa mereka sedang meneroka alternatif strategik untuk kelab yang termasuk kemungkinan penjualan kelab itu kepada pemilik baru

Jelas disini sebilangan besar perniagaan dan syarikat telah dikaitkan dengan United, tetapi belum ada tawaran rasmi lagi untuk membeli United

Tiada skala masa yang jelas untuk jualan berbanding dengan pengambilalihan Chelsea, tetapi ia boleh berlaku sebelum musim berakhir

Menurut BBC Sport, pertukaran pemilikan boleh dilakukan pada musim bunga jika Glazers berpuas hati dengan cadangan itu.

United memerlukan pemilik/konsortium yang betul untuk berjaya

Peminat United berpuas hati dengan rancangan Glazers untuk berpindah, tetapi pemilik/konsortium baharu mesti sesuai dengan cita-cita masa depan kelab.

The Red Devils telah menghabiskan beberapa tahun kebelakangan in dalam bayang-bayang Manchester City dan Liverpool yang menjadi pemandangan yang menyedihkan untuk ditonton.

Dengan kuasa kewangan mereka, mereka sepatutnya bersaing untuk trofi biasa. Perkara boleh berubah dengan pemergian Glazer.

Kelab masih memerlukan orang yang betul dalam lembaga pengarah kerana mereka tidak mahu kumpulan Glazer lain, yang berfikiran wang.

Tanggungjawab harus dibangunkan pasukan terlebih dahulu daripada keuntungan yang merupakan sesuatu yang Glazers tidak lakukan selama bertahun-tahun.

Mereka telah mengambil dividen setengah tahun tanpa gagal dan diharapkan, perubahan pemilikan akan menamatkan aktiviti tersebut.

Selain daripada menandatangani pemain, infrastruktur kelab juga perlu dipertingkatkan dengan ketara.

Pemilik baharu mesti komited untuk membelanjakan sejumlah besar dalam kedua-dua aspek untuk kelab kembali ke zaman kegemilangan mereka.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel