Berita Terkini

Pengurus United Ten Hag mendesak untuk tandatangan Denzel Dumfries

5AC09109-5766-423A-AD0C-C50C532F7F74

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag sedang berusaha untuk menandatangani pertahanan Inter Milan, Denzel Dumfries. Ini menurut wartawan Sky Sport Jerman, Florian Plettenberg

Red Devils banyak bergantung kepada Diogo Dalot untuk peranan bek kanan musim ini. Pemain yang menjadi pilihan kedua Aaron Wan- Bissaka telah bermain hanya empat minit bola sepak pasukan utama.

Menjelang Januari, terdapat cadangan bahawa pemain berusia 25 tahun itu boleh dipinjamkan atau dijual dan Plettenberg kini mendedahkan bahawa kelab itu sedang melihat tiga pilihan bek kanan.

Jeremie Frimpong dari Bayer Leverkusen dan Malo Gusto dari Lyon sedang dalam pertimbangan, tetapi yang terakhir mungkin tidak tersedia untuk perpindahan sehingga akhir kempen.

Selain daripada mereka berdua, Dumfries juga didakwa berada dalam radar Red Devils. Bos United, Ten Hag nampakya sedang mendesak untuk membawa pemain Belanda itu ke Old Trafford.

United memerlukan pesaing yang kuat untuk tempat bek kanan..

United memerlukan pesaing yang kuat untuk tempat bek kanan. Dalot telah menjadikan posisi bek kanan miliknya musim ini. PemainPortugis sebenarnya tidak mempunyai saingan daripada Wan-Bissaka, yang tidak mempunyai ancaman serangan.

Jika mendapat khidmat Dumfries, United akan mendapat peningkatan besar dalam bahagian itu. Pemain berusia 26 tahun itu hebat untuk kelab dan negara sejak 18 bulan lalu dengan beberapa sumbangan gol.

Dia memulakan kariernya sebagai bek kanan tetapi telah bertukar menjadi bek sayap kanan sejak 2021. Ini boleh menjadi perkara yang baik untuk Ten Hag, yang lebih suka menyerang bek sayap

Dumfries boleh menawarkan saingan yang kuat kepada Dalot dengan kualiti menyeluruhnya. Pada musim terakhirnya di PSV, dia melakukan purata 1.5 tackle dan 1.6 interception setiap perlawanan dari bek kanan.

Pemain Belanda itu juga memenangi dua pertarungan udara secara purata. Dia sepatutnya tidak menghadapi masalah untuk menyesuaikan diri dengan kedudukan itu sekali lagi dan harus mempunyai lebih banyak lesen untuk meneruskan ke hadapan di bawah Ten Hag

Ia masih dapat dilihat sama ada hierarki itu akan menyokong Ten Hag dalam mengejar Dumfries bulan depan. Inter tidak mempunyai rancangan untuk menjualnya dengan harga kurang daripada €60 juta dalam masa terdekat.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar