Berita Terkini

Pengurus Fulham Marco Silva tidak berpuas hati dengan VAR

Fbl Eng Facup Man Utd Fulham

Pengurus Fulham Marco Silva tidak berpuas hati dengan beberapa keputusan pengadil dalam suku akhir Piala FA ketika menentang United.

Dalam perlawanan tersebut, akhirnya, Red Devils menang 3-1, secara bertuah, kerana dua pemain Fulham dibuang padang hasil tindakan yang tidak sepatutnya dari pemain mereka sendiri..

United dihadiahkan penalti selepas Willian menyekat rembatan Jadon Sancho ke gawang. Dia dilayangkan kad merah dan United mendapat penalti.

Ia disempurnakan oleh ketenangan Bruno Fernandes..

Pemain Fulham tidak begitu berpuas hati dengan keputusan itu, terutamanya Alexandr Mitrovic, yang melepasi had dan bertindak menolak pengadil.

Gagal mengawal emosi dan Mitrovic juga dibuang padang.. dan kelab London itu bermain kepada sembilan orang dalam 20 minit terakhir.

Dalam wawancara selepas perlawanannya, Silva menyatakan:

“Amat memalukan pengadil tidak ditunjukkan VAR untuk detik-detik separuh masa pertama.”

“Sukar untuk menjadi Fulham di Old Trafford, VAR juga merasakan tekanan. Bagi kami, sukar untuk memahami mengapa mereka tidak melakukan perkara yang sama.”

“Jika anda bertanya kepada saya sama ada saya melakukan sesualu yang saya gembira, sudah tentu tidak.”

“Tetapi jika anda bertanya kepada saya sama ada ia sepatutnya kad merah, saya ragu-ragu. Saya ingin tahu apa yang akan ditulis oleh pengadil mengenai apa yang saya katakan kepadanya.””

“Man Utd, sudah tentu, kami menghormati mereka, tetapi kami adalah pasukan terbaik di atas padang.”

Enik ten Hag akan gembira kerana pemainnya akan mendapat rehat yang sangat diperlukan dalam rehat antarabangsa. Skuad United kelihatan letih dan memerlukan masa rehat.

Lain-Lain Artikel