Berita Terkini

Pendapat Erik Ten mengenai Lisandro

Pendapat-Erik-Ten-mengenai-Lisandro

Lisandro Martinez adalah ‘seorang pahlawan’ yang bakal dikagumi oleh penyokong Manchester United, menurut Erik ten Hag.
Manchester United semalam secara rasmi mengumumkan bahawa perpindahan telah dipersetujui dengan Ajax untuk membawa masuk pemain pertahanan Argentina berusia 24 tahun itu.

Martinez kini akan berkerjasama semula dengan bekas bosnya dari Eredivisie tidak lama lagi, dengan perpindahan itu masih tertakluk kepada syarat pemeriksaan perubatan, terma perjanjian pemain, dan kelulusan visa UK.

“Beliau adalah seorang pahlawan dan saya rasa peminat akan mengaguminya. Beliau mempunyai sikap, semangat juang,” Ten Hag memberitahu ManUtd.com. Beliau membawa keagresifan dalam permainan, dengan cara yang baik. Saya rasa kita perlukan itu. Walau bagaimanapun, beliau juga mahir dan beliau boleh menangani bola dan beliau mempunyai kaki kiri yang baik.”

Erik merasakan Martinez mempunyai watak yang diperlukan untuk menyesuaikan diri dengan bola sepak Liga Perdana Inggeris dan terdapat kelebihan apabila beliau membiasakan diri dengan kekuatannya, selepas mereka bersama di Eredivisie.

“Saya rasa ia penting, ya. Saya fikir Liga Perdana mempunyai intensiti tinggi, banyak cabaran. Kami memerlukan pemain seperti itu [dengan semangat juang],” tambahnya. “Idea tertentu, beliau tahu mereka. Itu adalah satu kelebihan, jelas. “Tetapi beliau juga perlu menyesuaikan diri, dengan negara baharu, kelab baharu, rakan sepasukan baharu. Jadi akan ada banyak perkara akan berbeza.”

Lain-Lain Artikel