Berita Terkini

‘Pemimpin besar’ Fred memuji rakan senegara Casemiro

DD5B86B9-17FA-4ED2-9A0E-57579B1F3637

Pemain tengah Manchester United, Fred memuji kelabnya dan rakan sepasukan antarabangsa Casemiro.

Casemiro menyertai Red Devils pada musim panas lalu dari Real Madrid. Dia telah membuktikan dirinya sebagai pemain penting untuk pasukan Erik ten Hag.

Pemain tengah bertahan itu telah terbukti sebagai pemenang semasa berada di ibu negara Sepanyol itu.

Mentalitinya telah merentasi pasukan Red Devils musim ini juga, membantu mereka memenangi Piala Carabao pada 26 Februari.

Bekas pemain Sao Paulo itu telah membuat 34 penampilan untuk United merentasi pertandingan, menyumbang lima gol dan lima assist.

Bercakap mengenai Casemiro, Fred  baru-baru ini berkata (h/t UtdDistrict):

“Saya suka bermain dengan Casemiro.  Kami mempunyai skuad yang bagus, di bahagian tengah dan di mana-mana sahaja.  Adalah penting untuk mempunyai skuad yang bagus, kami mempunyai banyak perlawanan.”

Bercakap tentang kepimpinan Casemiro dan mentaliti kemenangan, Fred berkata:

“Dia seorang pemimpin besar.  Dia banyak bercakap dengan kami, dengan setiap pemain, setiap hari. Dia cuba untuk bekerja pada bahasa Inggerisnya juga. Dia seorang lelaki yang baik, semua orang tahu ini, dia mempunyai cara yang baik dalam bilik persalinan.”

Dia menyambung:

“Casemiro, dia memenangi banyak trofi di Real Madrid.  Dia mempunyai mentaliti yang baik dalam pasukan kebangsaan [Brazil] juga, dan dia penting untuk menjadi sebahagian daripada skuad kami.”

Fred juga telah menjadi pemain penting untuk Manchester United musim ini. Dia telah menjaringkan enam gol dan telah memberikan empat bantuan dalam 36 perlawanan setakat kempen ini.

Dia mencatatkan rekod dalam kemenangan terbaru United menentang West Ham United pada pusingan kelima Piala FA juga.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar