Berita Terkini

Pelabur diberi tarikh akhir 10 hari untuk kemukakan bidaan

97cd6759 674d 4ea1 90ef 90ae35e55d29

Kumpulan yang terlibat dalam potensi pengambilalihan Manchester United telah diberitahu bahawa mereka mempunyai 10 hari untuk mengemukakan tawaran yang lebih baik.

Menurut Daily Mail , kumpulan akan dijemput untuk membuat tawaran kedua mereka kepada penasihat kewangan Glazer, The Raine Group, yang mengendalikan proses itu bagi pihak keluarga Glazer.

Pusingan pertama bidaan mendapat liputan meluas tetapi hanya dua bidaan didedahkan kepada umum, dengan Sheikh Jassim dan konsortium Qatarnya nampakya bertarung dengan bidaan INEOS Sir Jim Ratcliffe

 

Wakil Sheikh Jassim dipercayai berada di Manchester minggu ini untuk perbincangan, manakala Sir Jim Ratcliffe akan bertemu secara peribadi di Old Trafford pada hari Jumaat, menurut The Telegraph.

Sebaik sahaja tawaran yang lebih baik itu masuk, difahamkan bahawa Raine Group kemudiannya akan berunding dengan Glazers sebelum memutuskan pembida pilihan.

 

Semoga ini adalah penghujung Glazers – satu cara atau yang lain. Ini adalah pertempuran yang panjang (17 tahun) dengan keluarga Amerika, tetapi pastinya mereka tahu masa mereka sudah habis di Manchester – bukannya mereka menghabiskan banyak masa di Manchester…

Sumber : Man Utd News / Stretty News

 

Lain-Lain Artikel