Paul Scholes terangkan mengapa dia sangat teruja dengan kejayaan United ketika menentang Leeds

0

Paul Scholes telah mencipta nama sebagai pengulas dan pengkritik bola sepak sejak bersara daripada karier bola sepaknya bersama pasukan United.

Bekas pengurus United, David Moyes dan Jose Mourinho di antara yang pernah terasa disebabkan kritikan pedas pernah dia keluarkan kepada pasukan United ketika di bawah pengurusan mereka.

Pasukan United di bawah bimbingan Ole Gunnar Solskjaer pada ketika ini berada di permulaan landasan yang baik. Paul Scholes telah memberikan komen yang positif kepada bekas pasukanya pada awal musim 21/22 selepas memulakan kempen Liga Perdana Inggeris dengan bergaya.

“Sukar untuk peminat dan bekas pemain seperti saya untuk tidak gembira melihat persembahan seperti ini. Walaupun ini merupakan perlawanan pertama liga, permainan pasukan United pada 6 -7 tahun lepas tidak seperti yang mereka pamerkan pada ketika ini.”

United telah membenam Leeds United 5-1 di Old Trafford pada Sabtu lepas di mana Bruno telah menjaringkan 3 gol.

Dalam media sosial, Paul Scholes telah memberitahu, barisan pemain yang ada di United pada ketika ini merupakan faktor utama kepada kualiti yang baik dalam permainan United. Anda boleh lihat di bangku simpanan, United mempunyai Jadon Sancho dan Martial yang masuk sebagai pemain gantian pada separuh masa kedua.

Scholes merasakan, musim ini adalah musim yang berlainan bagi pasukan United. Pada perlawanan itu, ketiadaan Raphael Varane, Cavani, Rashford dan Bailly tidak sedikit pun memberikan impak yang negatif kepada pasukan. Pasti pada pertengahan musim nanti akan ada kecederaan yang akan berlaku, dengan barisan pemain yang ada ini, saya merasakan Solskjaer tidak perlu gusar dengan pasukannya sekarang.

 

- Advertisement -