Paul Parker:”Ego Pogba tercalar kerana Bruno dan disebabkan itu ia ingin membuktikan sesuatu kepada semua”

0

Peningkatan prestasi Paul Pogba baru-baru ini diyakini tidak dapat dipisahkan dari peranan Bruno Fernandes di Manchester United kerana jika kita lihat  kedua-dua pemain seperti bersaing secara dalaman untuk menjadi yang terbaik dikalangan terbaik.

Fernandes yang baru tiba pada Januari 2020 telah menjadi pemain terpenting di Old Trafford setelah sumbangan kepada United begitu besar sehingga namanya sentiasa berada di sebalik kemenangan pasukan.

Pada awalnya dipercayai bahawa kehadiran Fernandes akan menjadi saingan sengit untuk Pogba tetapi sekarang situasinya terbalik kerana Pogba sebenarnya kelihatan selesa bermain dengan pemain tengah Portugal itu.

Dan ternyata Keadaan ini juga diperhatikan oleh bekas pemain United yang merupakan penganalisis Liga Perdana Inggeris, Paul Parker.

Bertentangan dengan pendapat popular, Parker percaya bahawa kedatangan Fernandes sangat membantu Pogba.Memang benar bahawa persaingan dalaman semakin meningkat, tetapi itulah yang Pogba perlukan untuk bekerja lebih keras lagi.

“Sepanjang tahun 2020 ia bermain di bawah bayangan Fernandes dan itu seharusnya telah mengikis egonya,” kata Parker kepada Eurosport.

“Pogba dibawa masuk dengan harga tinggi. Dengan statusnya dan tahap kemampuannya ia memang sesuai untuk Manchester Untied.”

“Namun, profil terbaik yang anda dapat adalah menjadi pemain bola sepak yang hebat, dan walaupun Fernandes hadir dengan profil yang lebih rendah, statusnya telah melebihi Pogba.

Oleh itu, Parker percaya bahawa ketika ini Ole Gunnar Solskjaer sedang mencari jalan untuk memaksimumkan potensi Pogba.Fernandes sudah sangat bagus, tetapi United memerlukan Pogba jika mereka mahu bersaing untuk menjadi juara.

“Anda tidak boleh mengabaikan persaingan.Di industri mana pun, ketika persaingan datang dan anda mengeluh, Anda tidak akan bertahan. Anda harus tumbuh dengan pesat untuk mendapatkan penghormatan.

“Fernandes dengan cepat menjadi pemain utama ketika dia tiba dan ceritanya mengenai United dan Fernandes, bukan lagi Pogba.”

“Sekarang United memerlukan Pogba untuk bersaing merebut gelaran dan mereka tidak boleh membiarkannya bermain kurang memuaskan dalam setiap perlawanan.

Sumber: Eurosport

- Advertisement -