Berita Terkini

Paul Merson menggesa United rekrut Harry Kane..

9bc2e19c 8b10 482c B23b 9152cd25c671

Bekas pemain tengah Arsenal, Paul Merson menggesa Manchester United untuk bertindak secara all-in untuk menandatangani penyerang Tottenham Hotspur Harry Kane..

Kapten England itu telah menjadi salah seorang penyerang terbaik di dunia sejak beberapa tahun kebelakangan ini, telah menjaringkan 265 gol untuk Tottenham dalam 412 penampilan.

Dia juga telah menjaringkan 15 gol dalam 18 perlawanan Liga Perdana musim ini dan hanya berada di belakang Erling Haaland (21) dalam perlumbaan Kasut Emas.

Merson percaya bahawa Manchester United perlu membelanjakan wang yang besar untuk mendapatkan Kane jika mereka mahu mencapai tahap seteru Manchester City.

Dia memberitahu Daily Star :

“Dalam zaman di mana kelab membelanjakan wang untuk keseronokan dan penyerang tengah bertaraf dunia jarang berlaku, saya akan berasa gila jika Manchester United tidak menyelesaikan wang untuk Harry Kane.”

“Abda boleh melihat ke seluruh dunia, memerah otak anda dan mengumpul setiap scout dalam rangkaian anda dan jawapannya ada di hadapan anda. Tiada sesiapa yang mendekati Kane yang tersedia pada masa ini.”

Merson mendakwa bahawa Manchester United tidak perlu teragak-agak untuk mendapatkan Kane, walaupun dia menelan kos sekitar £150 juta, seperti yang dia katakan:

“Jika United mahu mengejar Manchester City, mereka perlu pergi mendapatkan Kane. Semua orang mahukan penyerang dan mencari jauh tetapi penyerang tengah terbaik merenung muka semua orang.  Dia bermain untuk pasukan di Tottenham yang tidak akan menang sama sekali dan pastinya, lambat laun kepalanya akan dipusingkan oleh satu langkah lagi.”

“Saya tidak tahu apa yang saya hilang di sini. Walaupun dia berharga £150 juta dan ia adalah kontrak empat atau lima tahun, anda membeli lebih 100 gol. Siapa lagi yang akan memberi anda itu”

Merson juga membuat perbandingan antara Kane dan Haaland , mendakwa bahawa boleh membantu Manchester United memenangi Liga Juara-Juara UEFA.  Dia berkata:

“Semua orang bercakap tentang Erling Haaland tetapi bagi saya, Kane boleh memberikan angka yang sama dalam pasukan Manchester City itu dan malah menambah lebih banyak bantuan. Panggil saya bodoh tetapi Kane akan memberi peluang kepada United memenangi Liga Juara-Juara pada pendapat saya.”

Dia membuat kesimpulan:

“Dia adalah mesin. Tottenham hanya berada di tempat mereka kerana Harry Kane, ia benar-benar semudah itu. Dia adalah perbezaan.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Skuad penuh Manchester United menggabungkan pemain senior dan pemain muda yang membuat perjalanan ke London untuk aksi separuh akhir Piala FA menentang Coventry City.

Onana, Heaton, Bayindir, Dalot, Wan-Bissaka, Maguire, Jackson, Ogunneye, Amass, Casemiro, Mainoo, Eriksen, McTominay, Fernandes, Garnacho, Antony, Rashford, Hojlund, Wheatley, Forson, Amad

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Skuad penuh Manchester United menggabungkan pemain senior dan pemain muda yang membuat perjalanan ke London untuk aksi separuh akhir Piala FA menentang Coventry City.

Onana, Heaton, Bayindir, Dalot, Wan-Bissaka, Maguire, Jackson, Ogunneye, Amass, Casemiro, Mainoo, Eriksen, McTominay, Fernandes, Garnacho, Antony, Rashford, Hojlund, Wheatley, Forson, Amad

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

18 hours ago

43 CommentsComment on Facebook

Seperti biasa..Onana ..buat fans MU panas..

Keeper tu bwak sorang jer ckup..kalau injuries sekali pun bgi jer main...biar lepas nie xmain terus..🤣🤣🤣🤣🤣

N yet org salahkan ten hag. Aku nk tgk arteta, kloop or pep face injury list panjang mcm ni.. 🫣 admit it.. united have been unlucky sign signing that doctor from Arsenal.

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Harry Maguire adalah satu-satunya bek tengah yang cergas dan tersedia untuk Man United berdepan Coventry.

Raphael Varane, Lisandro Martínez, Johny Evans, Victor Lindelof kesemuanya dalam senarai kecederaan dan malang tidak berbau, Willy Kambwala pula kini mengalami kecederaan.

Difahamkan Erik ten Hag terpaksa menguji Casemiro sebagai bek tengah berpasangan dengan Maguire sebagai gandingan kecemasan.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Harry Maguire adalah satu-satunya bek tengah yang cergas dan tersedia untuk Man United berdepan Coventry.

Raphael Varane, Lisandro Martínez, Johny Evans, Victor Lindelof kesemuanya dalam senarai kecederaan dan malang tidak berbau, Willy Kambwala pula kini mengalami kecederaan.

Difahamkan Erik ten Hag terpaksa menguji Casemiro sebagai bek tengah berpasangan dengan Maguire sebagai gandingan kecemasan.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

19 hours ago

174 CommentsComment on Facebook

Mgkin dkt london macam cuaca dkt malaysia .. panas sejuk panas sejuk .. dan ramai player yg demam malaria tapioka..

Letak Maguire sorg je back..yg lain main belah atas.....die sorg blh je handle kelab bawahan mcm ni...

still di mata fans menyu kat malaysia ten hag yang salah walaupun tinggal sorang je cb available

Load More