Paul Ince:”United sangat untung kerana dapat membeli Sancho dengan harga £73 juta”

0

Manchester United yang membeli Sancho dengan harga 73 juta pound dikatakan telah mendapat kritikan hebat oleh para penganalisis bola sepan kerana mereka beranggapan harga pemain ini sangat tidak berpatutan.

Terdapat kebimbangan bahawa harga tinggi Sancho akan memberi tekanan kepadanya, tetapi penganalisis Liga Perdana Inggeris, Paul Ince mengatakan sebaliknya.

Sancho dipercayai mengisi sektor sayap kanan Manchester United.Dia boleh menjadi arkitek yang akan menyelesaikan masalah pemain sayap kanan United yang menghantui United selama bertahun-tahun.

Bersama Dortmund, Sancho telah menyumbang 50 gol dan 64 assist dalam 137 penampilan.Dan United kini berharap pembelian terbaru ini akan memberi sumbangan yang sama seperti kelabnya sebelum ini.

“Orang mungkin mengatakan dia akan merasa tertekan dengan harga yang tinggi, tetapi saya tidak setuju,” kata Ince dalam Daily Star.

Lagipun, Ince merasakan £ 73 juta tidak terlalu mahal untuk pemain seperti Sancho. Malah United dapat memperoleh keuntungan besar jika mereka menjual Sancho, ia dapat berlipat ganda.

“Lihat berapa banyak United membayar Donny van De Beek dan Fred.Membeli Sancho dengan harga £ 73 juta boleh menjadi sangat menguntungkan.

“Sekiranya dia memberikan persembahan yang sama sejauh ini, United akan dapat menjualnya dengan harga dua kali lipat!”

- Advertisement -