Berita Terkini

Patutkah Maguire kembali dalam kesebelasan utama United?

4810b13f Ad0c 4b5c Bc78 42451773d3bb

Piala Dunia sudah berakhir dan kita kembali kepada bola sepak kelab. Lima belas pemain Manchester United pergi ke Qatar, seorang kembali dengan juara dunia. Ya Lisandro Martinez bersama Argentina

Sebilangan pemain United telah keluar dari kejohanan dengan reputasi mereka bertambah baik, tetapi seorang khususnya Harry Maguire telah kembali dengan persembahan baik di piala dunia .

Tetapi patutkah terbawa-bawa dengan persembahannya bersama England ?

Sebagai peminat United, sangat menggembirakan untuk melihat Maguire bermain dengan begitu baik dalam pertandingan itu dan dia dinamakan dalam pasukan Kejohanan Sky Sports dan beberapa orang yang dipanggil pakar seperti Danny Murphy kini berhujah bahawa dia mesti dikembalikan ke United

la sering dikatakan bahawa Maguire berkembang maju untuk England kerana dia bermain dalam tiga bek, tetapi itu tidak berlaku dalam Piala Dunia ini. Jadi, adakah kes “dia kembali”? Atau adakah hanya persediaan England yang memberikan yang terbaik daripadanya? Atau adakah bola sepak antarabangsa hanyalah yang berbeza sama sekali?

Sedikit setiap satu adalah jawapan yang paling mungkin untuk soalan itu. Tetapi masa depan United Maguire bergantung pada perkadaran. Berapa banyak kebangkitan ini disebabkan oleh bentuk yang lebih baik? Kerana dua sebab yang lain tidak berguna untuk Erik ten Hag.

Maguire tiba-tiba tidak menjadi leih pantas, atau meningkatkan pusingan pusingannya. Jika United mahu bermain dengan barisan yang tinggi, elemen itu amat penting. Nampaknya tidak mungkin Ten Hag sanggup mengorbankan elemen asas strategi perlawanannya hanya untuk menampung seorang pemain pertahanan, tidak kira betapa hebatnya dia dalam apa yang dia lakukan, dan tidak kira dia adalah kapten

la juga tentang mempunyai minda yang pantas menjadi pembaca permainan. Hampir selalu, bola sepak Liga Perdana jauh, jauh lebih pantas daripada bola sepak antarabangsa – sememangnya ia mungkin yang terpantas di dunia. Adakah Maguire akan diperlengkapkan untuk kepantasan itu?

Dia juga berumur 30 tahun tidak lama lagi, jadi kelajuan tindak balasnya tidak akan menjadi lebih baik, dan sememangnya boleh mula menurun sedikit.

Ten Hag telah berkata dia mahukan Maguire di kelab itu dan mengapa dia tidak? Jika pemain England itu

gembira untuk bermain sedikit daripada bangku simpanan, dibawa masuk ketika United berada di bawah tekanan dan bertahan, sebagai contoh, maka dia akan menjadi aset.

Tetapi nampakya tidak mungkin Harry akan gembira untuk melakukan itu, umurnya, sekali lagi, sangat relevan. 29 bukan masa untuk memulakan pemanasan bangku.

Salah seorang pemain Maguire dibawa mask menggantikan, Chris Smalling, telah cemerlang dalam Serie A yang lebih perlahan dan mudah untuk membayangkan bahawa Maguire boleh melakukan

perkara yang sama.

Memandangkan Ten Hag tidak berkemungkinan akan pergi ke mana-mana tidak lama lagi, gaya permainan United mungkin tidak banyak berubah dan malangnya, ia merasakan seolah-olah Maguire boleh menjadi pertahanan terbaik di dunia dari segi set kemahiran tertentu, namun masih kekal sebagai pemain pertahanan tidak sesuai untuk sistem Ten Hag.

Sumber : People Person

Lain-Lain Artikel