Berita Terkini

Neville membandingkan perjalanan karier Beckham dan Rashford

84BD2476-386C-4B99-8BA1-F5CC9675240A

Gary Neville telah membandingkan penyerang Manchester United, Marcus Rashford dengan perjalanan karier David Beckham.

Penyerang United Rashford telah mempesonakan pada Piala Dunia FIFA 2022 untuk England setakat ini..

Dia menemui jaringan selepas masuk sebagai pemain gantian menentang Iran dalam perlawanan pertama pasukannya.

Rashford kemudian menjaringkan dua gol, termasuk sepakan percuma yang menakjubkan, untuk memastikan England mara ke peringkat kalah mati kejohanan.

Dia kini menjadi penjaring terbanyak bersama kejohanan bersama kylian Mbappe, Enner Valencia dan Cody Gakpo.

Dia juga mempunyai pengaruh besar di luar padang sejak kebelakangan ini. Perjuangannya menentang kelaparan kanak-kanak di England telah mendapat pujian dari seluruh dunia.

Legenda Manchester United, Gary Neville kini telah membandingkan pemain berusia 25 tahun itu dengan superstar David Beckham untuk impaknya di dalam dan di luar padang.

Bercakap kepada Sky Sports, Neville berkata (melalui GOAL ):

“Terdapat tempoh dalam hidupnya semasa penguncian di mana dia mencapai begitu banyak di luar padang, Sukar. Saya bermain dengan [David] Beckham yang mempunyai tumpuan di luar padang pada masa-masa itu, sama ada di bahagian awalnya. kerjaya apabila dia mula keluar dengan Victoria (Beckham] dan dia terpaksa menghadapinya di luar padang sepanjang masa. Marcus mengalaminya selama beberapa tahun di mana ia membawa tekanan.”

“Marcus Rashford telah kembali kepada apa yang dia lakukan, dia telah memudahkan hidupnya, dia masih mencapai perkara yang hebat di luar padang tetapi dengan cara yang lebih terukur.”

“ Ada orang mengatakan bahawa Marcus Rashford perlu dijual oleh Manchester United.”

“Manchester United tidak boleh menjual Marcus Rashford. Dia seorang yang berbakat besar. Seronok melihatnya menyarung jersi England, dan saya rasa dia telah mendorong dirinya ke posisi di mana dia akan bermula pada hari Ahad.”

 

34ADFCB8-CFC1-4EC7-ADCA-A9C0AB5DC5A9

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar