Berita Terkini

Moyes mencabar anak buahnya bila berdepan United dalam Piala FA

F05bb754 De97 4b30 9b1c 88bcd951e9e4

David Moyes menikmati satu lagi perjalanan ke Old Trafford dalam Piala FA selepas kemenangan West Ham menentang Derby menetapkan pertembungan pusingan kelima dengan bekas kelabnya United

Jarrod Bowen dan Michail Antonio menjaringkan gol pada kedua-dua separuh masa untuk The Hammers, yang kini akan menentang Manchester United dalam perlawanan piala buat kali kelima dalam tempoh tujuh tahun.

Moyes, yang dipecat United pada 2014 hanya 10 bulan selepas menggantikan Sir Alex Ferguson, berkata:

“Saya sangat menantikan perlawanan itu.  Saya rasa ia perlawanan yang sangat baik untuk kami di West Ham.”

“Saya fikir mungkin pada masa ini itulah permainan yang kami perlukan kerana saya fikir kami mempunyai pemain yang mahu bermain di pentas besar dan pemain yang boleh bermain di pentas besar.”

“Tidak ada yang lebih besar daripada Old Trafford jadi saya berkata kepada pemain, ‘Ayuh, mari kita pergi dan hadapi mereka dan cabar mereka”

West Ham akan menentang United dalam saingan piala untuk musim ketiga berturut-turut. The Hammers menang 1-0 di Old Trafford dalam Piala Carabao musim lalu dan tewas dengan mata yang sama pada pusingan kelima Piala FA tahun sebelumnya.

Moyes berkata:

“Man United bermain dengan sangat baik. Ten Hag melakukan kerja yang hebat di sana, jadi ia akan menjadi pertarungan yang sukar dan sukar, tetapi mengapa tidak?”

“Jika anda akan mara ke final piala, anda perlu mencari jalan untuk menumbangkan beberapa pasukan yang lebih besar di sepanjang perjalanan.”

Moyes menyifatkan kemenangan Derby pasukannya sebagai ‘kerja selesai’, setelah melakukan enam pertukaran selepas kemenangan 2-0 di tempat sendiri menentang Everton sembilan hari lalu mendorong mereka keluar dari kelompok tiga terbawah Liga Perdana.

Dia menambah:

“Sangat teruja bahawa kami telah melaluinya. Ia bukan satu tugas yang mudah untuk datang ke pasukan yang berada dalam prestasi yang begitu baik dan mempunyai potensi Liga Perdana, tetapi kami berjaya dan kami melakukan tugas itu.”

Sumber : Mail Online

Lain-Lain Artikel