Berita Terkini

Micah Richards menamakan Antony sebagai pemalas

2AD22C78-C102-4757-B8D7-2B8638D446D1

Micah Richards telah menamakan bintang Manchester United, Antony gagal selepas kekalahan 7-0 di Liverpool.

Dia menuduh pemain Brazil itu malas dan hampir membuat seolah-olah Red Devils bermain dengan sepuluh orang.

Liverpool mempamerkan aksi terbaik musim ini dengan menewaskan Manchester United 7-0 di Anfield.  The Reds berada pada prestasi buruk musim ini sebelum perlawanan, manakala Red Devils mencatatkan kemenangan berturut-turut dan baru menjulang Piala Carabao Ahad lalu.

Bercakap tentang ‘Match Of The Day 2’ di BBC, Richards mendakwa Antony tidak membantu Diogo Dalot, dan tidak ada komunikasi antara kedua-duanya.

“Tiada komunikasi antara Diogo Dalot dan Antony. Ada kalanya, mereka seolah-olah bermain dengan 10 lelaki kerana Antony langsung tidak menjalankan tugasnya di bahagian itu.”

“Saya tidak tahu sama ada dia taktikal pada awalnya. Kedudukan Antony tetapi kita semua tahu bagaimana Andy Robertson dan Trent Alexander-Arnold begitu baik sehingga anda fikir seseorang akan cuba mendekati Antony.”

Richards menambah:

“Dia tidak menjejakinya pada mulanya – dia berada dalam jarak lapan meter – dan tidak tahu apa yang akan berlaku. Antony perlu kembali ke kedudukan itu tetapi dia tidak melakukannya.”

“Saya tersilap sama ada dia hanya sedang malas untuk skuadnya atau pengurusnya hanya memberitahu dia untuk kekal di sana dan menjadi ancaman pada serangan balas.”

“Apa pun, dia terus pergi dan pergi. Walaupun mereka kehilangan bola, dia hanya berjalan. Kita bercakap tentang salah satu perlawanan terbesar untuk Manchester United.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar