Berita Terkini

Mesej Amad Diallo untuk mangsa gempa bumi di Turki dan Syria

Fulham v Sunderland: Emirates FA Cup Fourth Round

Dunia sedang berkabung selepas gempa bumi dahsyat yang telah mengorbankan lebih 2,000 orang di Turki dan Syria.

Pemain sayap Manchester United Amad Diallo, kini ditandatangani di Sunderland, telah berkongsi mesej menghormati mereka yang terjejas oleh dua gempa bumi besar itu.

Amad, 20, menggunakan Twitter untuk menulis mesej ringkas yang berbunyi: “Satu fikiran ke Turki dan Syria.  Semoga Allah melindungi kamu.”

Pemain antarabangsa Ivory Coast itu telah menjadi sasaran besar di Sunderland musim ini selepas tiba secara pinjaman sejurus sebelum jendela perpindahan musim panas ditutup.

Selepas menembusi skuad Tony Mowbray, Amad dengan cepat menjadi pemain utama untuk Black Cats.

Louis Saha bekas pemain United menyokongnya untuk kembali merebut tempat di United..

Amad dijangka kembali ke Old Trafford pada penghujung musim dan berharap untuk memaksa masuk ke dalam rancangan Erik ten Hag untuk musim akan datang.

Saha percaya kemajuan yang dicapai oleh Alejandro Garnacho sepatutnya menggalakkan Amad mengikuti jalan yang sama.

Bercakap kepada The Games Cabin, Saha berkata (melalui Sunderland Echo ): “Dia mempunyai peluang yang lebih baik untuk meningkat dan berkembang di Manchester United sekarang berbanding sebelum ini.

“Perkembangan Rashford mungkin meyakinkan pemain muda yang dipinjamkan bahawa dinamik kelab berbeza di bawah Erik ten Hag.  Pemain yang menyerang kini memainkan gaya bola sepak yang sesuai dengan mereka kerana sebelum ini di bawah jurulatih lain, gayanya agak terlalu bertahan.”

“Persembahan Diallo mungkin membolehkan dia kembali ke Manchester United dengan matlamat untuk menang seperti Alejandro Garnacho.  Jika Garnacho boleh melakukannya, maka mengapa Diallo tidak boleh?”

 

Sumber : Stretty News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar