Berita Terkini

Menjelang Derby Manchester, Ikay Gundugon yakin dengan pasukan mereka

21788536-D6AF-46FE-8EA3-75E03CD7639C

Menjelang perlawanan Liga Perdana Manchester City menentang Manchester United pada 14 Januari, pemain tengah City, Ilkay Gundogan telah memberikan pandangan yang cemerlang pada prestasi United baru-baru ini.

Anak buah Erik ten Hag telah membuat perubahan yang luar biasa selepas permulaan suram mereka musim ini.

United telah kalah dalam kedua-dua perlawanan pembukaan mereka dan Ten Hag, bagaimanapun, telah berjaya mengubah keadaan memihak kepadanya kerana mereka telah memenangi lapan perlawanan terakhir berturut-turut.

“United berada dalam masa yang sangat baik sekarang, penuh kepercayaan, mereka teruja, mereka mahu menang. Mereka menandatangani beberapa pemain yang sangat bagus pada musim panas dan kadangkala ia mengambil masa.”

Pemain tengah Manchester City itu menambah:

“Nampaknya mereka mula seorasi antara mereka jadi ia akan menjadi perlawanan yang sangat sukar – mungkin perlawanan derby Manchester yang paling sukar untuk kami dalam beberapa tahun.”

“Pergi ke Old Trafford sentiasa istimewa, ia akan menjadi sangat sukar, dan kami memerlukan lebih banyak pencapaian yang baik.”

“Tetapi kami cukup yakin. Kami mempunyai banyak kualiti dalam skuad kami. Saya tahu apa yang kami mampu lakukan di atas padang – kami semua tahu. Ia hanya mengenai mempunyai sikap yang betul, bersedia untuk menyahut setiap cabaran.”

“Buat masa ini, saya pasti, walaupun saya masih kecewa, sedih dan kecewa dengan perlawanan ini [Southampton]. Saya pasti kami akan menunjukkan fasa berbeza pada hari Sabtu dalam perlawanan derby.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar