Berita Terkini

Memphis Depay mahu menyertai semula Man United ?

67BD85FF-09B6-4486-99D3-9B4CE23D9BE1

United tidak sabar-sabar untuk menandatangani penyerang tengah baharu bulan ini dengan Erik ten Hag berharap kelab itu boleh membawa pilihan lain dengan pasukannya masih berjuang di empat bahagian musim ini.

Depay menyertai United di bawah kendalian Louis van Gaal pada 2015, kemudian pemain sayap yang menjanjikan itu telah berkembang menjadi penyerang tengah yang lebih tradisional.

Bagaimanapun, pengalaman pertamanya di Manchester hanya bertahan dua tahun, dengan pemain Belanda itu sejak bermain untuk Lyon dan pasukan semasa Barcelona.

Laporan terbaru The Athletic mendakwa rundingan mengenai kembali ke United, yang dicetuskan oleh kem Depay, telah diadakan pada musim panas lalu dengan Sport kini mendakwa pemain berusia 28 tahun itu tidak sabar-sabar untuk kembali ke Old Trafford.

Depay hanya berbaki enam bulan dalam kontraknya di Camp Nou tetapi United, yang membelanjakan lebih £200 juta pada musim panas, akan dihadkan kepada perpindahan pinjaman bulan ini

Kelab itu kini sedang meneliti perjanjian untuk menandatangani penyerang Atletico Madrid Joao Felix sehingga akhir musim tetapi setakat ini enggan memenuhi tuntutan pihak Sepanyol itu untuk bayaran pinjaman.

Difahamkan bahawa kelab Sepanyol itu pada mulanya meminta £13 juta, ditambah dengan gaji penyerang itu dilindungi sepenuhnya, menjadikan jumlah kos perjanjian itu sekitar £16 juta untuk setengah musim.

Perjanjian itu juga tidak termasuk pilihan atau kewajipan untuk membuat perjanjian kekal pada musim panas.

Sekiranya Barcelona menuntut bayaran perpindahan untuk Memphis, United mungkin menghadapi halangan yang sama tetapi kontrak penyerang itu yang tamat tempoh boleh memihak kepada mereka sekiranya mereka meneruskan perjanjian.

Bekas bintang muda PSV Eindhoven itu bergelut dengan kecederaan paha menjelang Piala Dunia dan telah dihadkan kepada hanya tiga penampilan permulaan dalam semua pertandingan di bawah Xavi musim ini.

Selepas pemergian Cristiano Ronaldo, Ten Hag telah ditinggalkan dengan Anthony Martial dan Marcus Rashford sebagai satu-satunya pilihannya untuk mengetuai barisan.

Walaupun pemain antarabangsa England itu berada dalam prestasi terbaik musim ini, peranan pilihannya adalah di sebelah kiri.

Sementara itu Martial telah memulakan semua empat perlawanan United sejak kembalinya kempen domestik tetapi dihadkan kepada hanya tiga dalam semua pertandingan sebelum Piala Dunia kerana pelbagai masalah kecederaan.

Sumber : Metro

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar