Berita Terkini

Masa depan Pochettino terancam selepas PSG tewas kepada Real Madrid

Masa Depan Pochettino Dalam Bahaya

Akhbar Perancis memberikan pandangan keputusan mengenai Pochettino selepas PSG tersingkir dari Liga Juara-Juara

Sama ada anda mahu Mauricio Pochettino di Manchester United atau tidak, cara PSG tersingkir dari Liga Juara-Juara ke atas Real Madrid adalah tidak baik atau sukar diterima.

Jika anda tidak mahu Pochettino di United dan lebih suka Erik Ten Hag; Perkara ini membimbangkan. Hal ini kerana jika Pochettino dipecat oleh PSG, Glazer kini mungkin akan memilihnya kerana dia akan menjadi pilihan yang lebih murah dan tiada bayaran pampasan diperlukan.

Bagi mereka yang masih mahukan Pochettino di Old Trafford, keputusan itu masih membimbangkan. PSG telah mendahului perlawanan dengan agregat 2-0 ketika berbaki 30 minit dan tewas 3-2 hasil jaringan hatrik daripada Karim Benzema.

Pemain yang terdedah kepada kesilapan PSG harus dipersalahkan, tetapi pengkritik dan media lebih mudah mengalihkan kemarahan kepada pengurus, dan memecat pengurus itu kerana mereka gagal memenangi Liga Juara-Juara sekali lagi.

Tajuk akhbar Perancis Le Parisien berbunyi: Pochettino menuju pintu keluar. Hal ini dibandingkan dengan kekalahan mereka kepada Barcelona yang menyebabkan Unai Emery dipecat pada sebelum ini.

Editorial mereka berbunyi: Jurulatih Paris, Mauricio Pochettino boleh menanggung beban penyingkiran ini pada penghujung musim. Tetapi kami juga perlu memikirkan semula pasukan ini di bahagian tengah, di mana kelemahannya amat ketara. Keputusan perlu dibuat.

Buat masa ini, secara rasminya, tugas Pochettino adalah selamat. Pengarah sukan Leonardo tampil menyokong Pochettino secara terbuka selepas kekalahan itu.

Leonardo memberitahu RMC Sport: Kita tidak boleh membuang segala-galanya dan membuang segala-galanya ke dalam tong sampah. Kami tidak perlu bermula sekali lagi dengan setiap kekalahan. Objektifnya adalah untuk memenangi Liga Juara-Juara, dan sehingga separuh masa perlawanan ini kami baik-baik saja.

Kami mesti cuba memperbaiki pasukan ini dan mengekalkan semangat untuk bermain di Ligue 1 dan menamatkan musim dengan baik. Kita perlu kekal bersama. Pochettino masih dalam draf musim ini. Sekarang bukan masa untuk memikirkan perkara itu.

Pochettino tidak berpuas hati selepas perlawanan itu, meluahkan perasaan kepada pengadil dan pegawai VAR atas keputusan yang dia rasakan terhadap pasukannya.

Dia juga memberitahu RMC Sport dia buntu untuk menjelaskan kejatuhan pasukannya, dia mengulas: Kelayakan ini telah dimainkan selama sepuluh minit. Kami ialah pasukan terbaik dalam dua perlawanan itu. Bola sepak adalah tentang menguruskan detik-detik perlawanan dengan baik, memang kita rebah sedikit. Perkara ini mustahil untuk dijelaskan.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

25 minutes ago

31 CommentsComment on Facebook

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Paduu.. senyum ethπŸ˜πŸ˜‚

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Fairuz Yusof paduuu

Semoga pajang umur sir

Ada keja kosong tak jum..sy jd pengarah kebancuhan airan pun bole

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Kalau betul take over the club 100%

Jangan sembang je pula . Businessman biasa bagi ayat manis je dulu πŸ˜‚

please walk the talk....πŸ˜†πŸ˜‰

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Ini yang kita nak...umpama janji ahli politik πŸ“πŸ“πŸ“

Jgn sembang je last2 kelaut jgk ye😌

"Tapi tapi...SJR buat Tenhek botak anak emas dia jd kita kena #IneosOut "

Statement mcm ni benda biasa. You don't tell all your plans to others. He's smart, tu sbb dia billionaires..not us😭 Tapi tak boleh tahan bila grandpa ckp mungkin SJ tu tak wujud pun sbb takda siapa pernah jumpa dia.. adoii grandpa dlm busy² nak hire big names, best class sempat lagi melaser.

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

Orang yahudi je duit xpernah cukup.. last2, ke dalam juga..

Saya pula tiada wang yg banyak,jadi saya terpaksa “trust the process”..

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

10 hours ago

66 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More