Berita Terkini

Masa depan Brandon Williams mungkin dalam perjalanan keluar dari Man United

Manchester United V Burnley Carabao Cup Fourth Round

Pemain pertahanan Manchester United, Brandon Williams mungkin dalam perjalanan keluar dari Old Trafford tidak lama lagi. Pemain berusia 22 tahun itu bergelut untuk mencari masa permainan di bawah kendalian Erik ten Hag.

Penampilan pertamanya musim ini adalah dalam perlawanan Piala Carabao menentang Burnley, di mana dia dibenarkan turun dari bangku simpanan selama lima minit sahaja.

Menurut The Athletic, The Red Devils akan melayan perbincangan mengenai Williams, dengan perpindahan tetap yang kelihatan sebagai pilihan yang paling mungkin.

Williams kekurangan masa bermain juga disebabkan kecederaan yang dialaminya sejak awal kempen.

Pemain muda itu kini cergas dan bersedia untuk bermain tetapi United sudah mempunyai Luke Shaw dan Tyrell Malacia di hadapannya.

Brandon Williams perlu membuat pilihan untuk kerjayanya

Williams adalah pemain yang bersemangat dan komited yang suka berlari ke atas dan ke bawah sayap.

Dia telah membuat 48 penampilan untuk pasukan senior United dalam tiga tahun terakhir, menjaringkan gol menentang Sheffield United pada 2019.

Williams dibenarkan menyertai Norwich City dengan perjanjian pinjaman sepanjang musim penggal lalu

Dia adalah pemain tetap untuk Canaries, menampilkan 29 kali tetapi gagal menyelamatkan pasukannya daripada penyingkiran.

Dia memang mempamerkan beberapa persembahan mengagumkan, tetapi itu masih belum mencukupi untuk memberikannya tanda nama bek kiri pilihan pertama di United.

Malacia telah menjadi sandaran yang baik kepada Shaw di bawah Ten Hag. Yang terakhir, apabila dalam bentuk, telah luar biasa di sebelah kiri.

Atas dasar itu, sukar untuk melihat bagaimana Williams boleh memaksa masuk ke dalam pasukan. Pada usia 22 tahun, dia akan mahu bermain lebih kerap daripada yang dia lakukan di United.

Perpindahan pinjaman juga ada dalam rancangan tetapi kempen cemerlang di kelab lain mungkin tidak m mencukupi untuk menyingkirkan Shaw dari posisi permulaan.

United juga akan mendapat manfaat daripada mengutip pemain pertahanan jika mereka boleh mendapatkan bayaran perpindahan yang berpatutan.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel