Berita Terkini

Martinez terbuka bermain di posisi tengah jika dimahukan pengurus..

F81031A7-1F06-46F3-A56E-67C96F94B50C

Pemain pertahanan Manchester United, Lisandro Martinez mengakui dia bole bermain di bahagian tengah jika diminta pengurus

Martinez telah mendedahkan bahawa dia boleh bermain sebagai pemain tengah jika ditanya oleh pengurus Erik ten Hag.

Martinez, yang digelar “The Butcher” telah ditandatangani oleh Ajax pada musim panas dan serta-merta menjadi kegemaran peminat kerana cara pertahanan agresifnya dan keupayaannya untuk bermain dari belakang.

Kualitinya telah membawa United naik satu tahap dan juga Raphael Varane kembali ke pasukannya dengan penyerang yang agresif di sisinya, sama seperti peranan yang dimainkan oleh Sergio Ramos di Real Madrid

Terdapat persaingan pada musim panas untuk Martinez daripada musuh Arsenal tetapi hakikat bahawa dia pernah bekerja di bawah Erik ten Hag di Ajax memihak kepada kami dan dia memilih Old Trafford sebagai destinasi seterusya.

Selain daripada pertahanan yang mengagumkan dan ketenangannya untuk bermain hantaran dari belakang, satu lagi sebab mengapa Ten Hag menandatanganinya adalah kerana variasi posisi yang disediakan oleh pemenang Piala Dunia itu.

Di kelab sebelum ini, Martinez kecuali bek tengah juga pernah bermain sebagai bek kiri dan juga di bahagian tengah, sebagai pemain tengah bertahan dan walaupun kita tidak pernah melihat dia melakukannya dalam jersi United, pemain Argentina itu percaya dia boleh bermain di bahagian tengah jika ditanya oleh pengurus.

“Kami mempunyai ramai pemain tengah yang bagus. Seperti yang saya katakan dalam banyak wawancara, saya akan bermain di mana sahaja jurulatih mahu menggunakan saya.”

Dengan Casemiro digantung empat perlawanan selepas dilayangkan kad merah menentang Southampton, satu-satunya pilihan tengah sekarang ialah Fred dan Scott Metominay yang menghalang Marcel Sabitzer kembali daripada kecederaannya.

Pastinya ada kekurangan dan kualiti ketenangan yang dibawakan Caemiro pasti akan dirindui. Fred dan Mctominay, walaupun pemain skuad yang bagus, tidak memberikan tahap perlindungan yang sama kepada empat belakang dan lebih baik bermain sebagai nombor 6 daripada pemain tengah bertahan..

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar