Berita Terkini

Martial dedahkan apa yang dijanjikan oleh Bruno Fernandes kepadanya..

28897de4 Eea9 4fab 9edd 252ac139e97c

Penyerang Manchester United Anthony Martial telah membuka tentang hubungannya dengan bintang midfielder Bruno Fernandes. Martial mendakwa bahawa telah menjanjikan dia beberapa bantuan pada separuh kedua musim ini.

Martial yang kini berusia 27 tahun,  bersedia untuk bermain lebih kerap untuk Manchester United musim ini selepas penyingkiran Cristiano Ronaldo dari kelab..

Setakat ini, dia telah menjaringkan empat gol dan membentangkan dua bantuan dalam 364 minit aksi permainan, merentas lapan perlawanan di semua pertandingan.

Fernandes, sebaliknya, dijangka mengekalkan prestasi terbaiknya dari Piala Dunia FIFA 2022 di peringkat kelab dalam tempoh yang akan datang.

Pemain antarabangsa Portugal berusia 28 tahun itu telah mencatatkan tiga gol dan tiga bantuan dalam 21 perlawanan keseluruhan untuk pasukan Erik ten Hag musim ini.

Bercakap kepada MUTV, Martial mendakwa bahawa dia telah mengadakan perbincangan terlebih dahulu dengan Fernandes mengenai hubungan mereka bersama. Dia berkata:

“Kami sentiasa mempunyai hubungan itu antara kami dan kami berdua hanya perlu terus berusaha untuk memperbaikinya. Nah, itu [bantuan] adalah sesuatu yang selalu kami bincangkan. Semasa dia pergi untuk mengambil bahagian dalam Piala Dunia, saya memberitahu dia untuk membuat pastikan dia pulang dalam keadaan baik.”

“Dan dia akan berkata, sudah tentu, banyak bantuan akan datang kepada anda. Itu salah satu perkara tentang sukan, sembang ini. la penting untuk mempunyai hubungan yang baik di atas padang.

”Anda sentiasa mahu tahu di mana rakan sepasukan anda berada dan di mana dia berada, dan berlari ke kawasan”

“Sebagai contoh, dia (Bruno) sangat tahu bahawa saya mungkin pergi untuk mengambil bola di kaki seseorang, dan dia akan berlari.. Hubungan kecil semacam itu yang membantu anda mengenali gaya permainan pasangan anda. berkembang dan, dua, untuk membantu pasukan bertambah baik.”

Manchester United bersedia untuk meneruskan misi mereka untuk mendapatkan tempat Liga Juara-Juara UEFA selepas terlepasnya pada kempen lalu.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel