Berita Terkini

Martial antara tiga pemain tiada dalam perancangan musim hadapan

418CE77F-9AD3-4109-92FA-1E03891BFE7F

Erik ten Hag memberitahu tidak mahu tiga pemain Manchester United di kelab itu. Pengurus Belanda itu tidak mengharapkan Harry Maguire, Donny van de Beek dan Anthony Martial untuk rancangan jangka panjangnya.

Menurut Alex Cook dari talkSPORT, pengurus Red Devils itu mahu wajah segar ditambah kepada skuad dan bersedia untuk melepaskan tiga pemain itu.

Van de Beek adalah sebahagian daripada pasukan Ten Hag di Ajax dan memainkan peranan penting. Bagaimanapun, dia tidak berjaya mengulangi prestasi yang sama di Old Trafford.

Kecergasan Martial telah membimbangkan Ten Hag, dan pengurus itu meluahkan kekecewaannya.

“Tidak, setiap kali di kawasan berbeza. Pada masa ini, ia adalah pinggulnya. Dia tidak selalu ada, tetapi saya juga melihat sisi lain apabila dia ada. Dia tidak pernah 100 peratus musim ini tetapi dia mempunyai kesan yang besar setiap kali dia ada, walaupun pada 80, 85, 90 peratus.”

“Jadi kami melakukan segala-galanya dan Anthony Martial melakukan segala-galanya. Saya rasa Anthony Martial adalah pemain yang telah menghabiskan banyak jam di Carrington musim ini, untuk kembali pulih, untuk kembali, sungguh kasihan kepadanya bahawa dia kecewa. Dia tidak sentiasa ada dan kami mahu dia sentiasa ada kerana itu akan meningkatkan permainan kami dan kerana rutin tidak boleh menjadi rutin apabila anda tidak sentiasa ada.”

Ketua pasukan Maguire telah dikaitkan dengan pinjaman pinjaman pada Januari, tetapi laporan mencadangkan pengurus Manchester United itu menyatakannya.

Namun untuk masa musim depan, masa depannya bersama skuad tidak terjamin lagi. Musim ini saj di sering berada dibangku simpanan dan gagal menempatkan diri dalam kesebelasan utama. Malah dia tidak juga dihadapan Luke Shaw yang beberapa kali diletakkan pertahanan tengah

 

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar