Manchester United dijangka tarik diri lebih awal dalam pasaran perpindahan musim ini

0

0277CC65-E1D8-4FBE-AC05-DE25290C00AD

Harapan peminat Manchester United untuk melihat United mendapatkan pemain keempat nampaknya semakin tipis Kerana The Red Devils dilaporkan berkemungkinan akan menamatkan aktiviti membeli-belah mereka pada musim panas ini.

Manchester United boleh dikatakan bergerak aktif di pasaran perpindahan kali ini dimana Mereka telah berjaya mendapatkan khidmat Tom Heaton, Jadon Sancho dan Raphael Varane pada musim panas ini.

Meskipun begitu Namun Khabar angin kuat beredar mengatakan bahawa Manchester United mahu membeli satu pemain lagi pemain yang berposisi sebagai pemain tengah.

Manchester Evening News mendedahkan bahawa rancangan Manchester United tidak berjalan mengikut rancangan asal.

United dilaporkan menarik diri lebih awal dari pasaran perpindahan.Menurut laporan itu, Manchester United sebenarnya cukup serius untuk mendapatkan pemain keempat.

Tetapi masalahnya adalah bahawa pemain sasaran mereka mempunyai harga yang cukup tinggi. Sementara itu modal yang diberikan oleh pihak pengurusan semakin habis setelah merekrut Varane.

Oleh itu, United dikatakan tidak mahu memaksa diri dengan keadaan ini dan mereka memilih untuk menarik diri lebih awal dari pasaran perpindahan

Tetapi laporan itu mendakwa bahawa ada kemungkinan United dapat membeli pemain baru musim panas ini.

Tetapi syaratnya ialah United harus menjual sebilangan pemain mereka.Tetapi masalahnya ialah mereka sukar menjual beberapa pemain yang berlabel ‘Dead wood’ dalam pasukan mereka.

Itulah sebabnya Manchester United kemungkinan besar tidak akan membawa pemain baru di baki pasaran perpindahan ini.

Laporan itu juga mendedahkan bahawa United kini mula fokus pada persiapan untuk jendela perpindahan 2022.

Nama Erling Haaland dipercayai menjadi sasaran utama United pada musim panas.

- Advertisement -