Manchester United dan Dortmund mencapai kesepakatan mengenai bayaran perpindahan Sancho

0

Usaha panjang Manchester United untuk mendapatkan khidmat Jadon Sancho dijangka akan berakhir dalam masa terdekat setelah The Red Devils dilaporkan telah bersetuju dengan bayaran perpindahan pemain sayap Borussia Dortmund itu.

Khabar angin mengenai masa depan Sancho adalah salah satu penggunaan harian sejak jendela perpindahan musim panas dibuka.The Red Devils dijangka akan mempercepat proses perpindahan pemain sayap berusia 21 tahun ini.

Beberapa hari terakhir, terdapat banyak khabar angin yang mengatakan bahawa perpindahan ini akan selesai tidak lama lagi kerana Manchester United dikatakan hampir mendapat tandatangan Sancho.

Menurut Sky Sports, perpindahan Sancho akan selesai tidak lama lagi.Manchester United dan Dortmund dikatakan telah bersetuju dengan bayaran perpindahan pemain sayap itu.

Setelah proses rundingan yang panjang,Manchester United akhirnya berjaya mencapai kesepakatan untuk perpindahan Sancho.

Mereka akan membayar sekitar 85 juta euro kepada Dortmund untuk bayaran perpindahan Sancho pada musim panas ini.Dortmund dilaporkan akhirnya bersetuju dengan bayaran perpindahan itu sehingga membuatkan perpindahan ini semakin menjadi realiti.

Menurut laporan itu, Manchester United kini sedang membuat klausa mengenai pembayaran Sancho.

United dan Dortmund dilaporkan masih belum sepakat mengenai struktur pembayaran untuk perpindahan Sancho.

Tetapi laporan itu mendakwa bahawa proses ini akan segera berakhir.United dijangka akan menandatangani perpindahan Sancho pada minggu ini.

Selepas Sancho, Manchester United mula bergerak untuk mendapatkan sasaran perpindahan kedua mereka.Nama Raphael Varane dikatakan sebagai sasaran perpindahan Manchester United seterusnya.

- Advertisement -