Berita Terkini

Man United sasarkan lima kontrak baharu..

28ccb6da 3c52 4bff A59a 6c6b5c7dc162

Manchester United berhasrat untuk menyatukan kemajuan mereka di bawah Erik ten Hag dengan memuktamadkan pembaharuan kontrak penting tahun ini.

United telah pun membuka perbincangan dengan David de Gea, yang menghampiri lima bulan terakhir perjanjiannya, dan Marcus Rashford akan menawarkan perjanjian yang lebih baik.

Rashford, 25, telah menjaringkan 16 gol pada musim ini selepas kempen 2021-22 yang mengerikan apabila muncul dia terbuka untuk meninggalkan kelab itu selepas dia tidak memulakan perlawanan derby Manchester pada Mac tahun lalu.

Ejen dan abang pemain antarabangsa England itu, Dwaine Maynard, bertemu dengan pegawai Paris Saint-Germain pada Ogos, pertemuan yang rapat dengan Rashford pada masa itu merasakan tidak diingini.

Pengerusi PSG, Nasser Al-Khelaifi mengulangi minat kelab itu terhadap Rashford bulan lalu dan, ditambah dengan prestasi prolifik Rashford, telah mengukuhkan kedudukan perundingannya.

Rashford telah menjaringkan lapan gol dalam tujuh perlawanan terakhir dan mendaftar dalam sembilan perlawanan terakhir United di Old Trafford.

Kemenangannya menentang Manchester City pada hari Sabtu bermakna menjadi pemain United pertama yang menjaringkan gol dalam tujuh perlawanan berturut-turut sejak Cristiano Ronaldo.

Pengurus United Erik ten Hag juga tidak sabar-sabar untuk Diogo Dalot, Luke Shaw dan Fred terikat dengan perjanjian yang lebih lama.

Dalot telah bermula dalam semua kecuali satu perlawanan United sebelum Piala Dunia manakala Shaw telah pulih dengan memberangsangkan daripada permulaan musim yang membosankan untuk berkembang sebagai bek tengah bersama Raphael Varane.

Fred, yang berusia 30 tahun pada Mac, bermula dalam kemenangan di tempat sendiri ke atas Tottenham dan City, dan kesannya di bangku simpanan telah diperhatikan oleh Ten Hag.

United mencetuskan tempoh setahun dalam kontrak Rashford, Shaw, Dalot dan Fred bulan lalu. Mereka mempunyai pilihan tambahan setahun dalam perjanjian De Gea tetapi boleh memenuhi syarat baharu sebelum kontrak semasa tamat pada 30 Jun.

Perbincangan mengenai pembaharuan telah dihentikan selepas jendela perpindahan musim panas dan dijangka akan bermula tidak lama lagi.

United telah berjaya menamatkan perniagaan mereka bulan ini, setelah mendaftar Wout Weghorst secara pinjaman daripada Burnley pada hari Jumaat.

Sumber – Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel