Berita Terkini

Man United ‘mengintai’ penjaga gol Djordje Petrovic

833b7ef5 Cec4 4ac7 A00c 74e5deb689e7

Kecemerlangan David de Gea telah dipamerkan sepenuhnya baru-baru ini, walaupun masih terdapat keraguan dalam kalangan peminat mengenai kesesuaian taktikal pemain Sepanyol itu.

Pemain nombor satu itu nampaknya sedang dalam perbincangan kontrak dengan United ketika ini, namun ada kemungkinan Erik ten Hag mungkin akan beralih ke arah yang berbeza apabila kontrak De Gea tamat.

Beberapa penjaga gol telah dikaitkan dengan kemungkinan pertukaran Old Trafford. Sejak beberapa hari lepas, nama lain telah dimasukkan ke dalam campuran Djordje Petrovic.

Dia adalah nama yang kita tidak tahu juga, dengan Djordge kini bermain untuk pasukan MLS New England Revolution – serta pasukan kebangsaan Serbia.

Dia adalah Tom Bogert dengan tuntutan terkini di hadapan. Pada hari Ahad, dia menulis tweet bahawa United ‘sangat mengkaji’ penjaga gol berusia 23 tahun itu.

Seperti yang berlaku, tiada hubungan rasmi yang terjalin antara kelab, walaupun Petrovic dengan cepat diiktiraf sebagai penjaga gol terbaik di Amerika Syarikat. Dia sudah mempunyai beberapa penampilan untuk Serbia.

Ia hanya kembali kepada apa yang United mahukan dalam penjaga gol mereka. Saya tidak akan duduk di sini dan memberitahu anda bahawa Petrovic akan menjadi perkara terbaik

Selalu ada risiko jika anda membawa masuk seseorang dari MLS juga.  Tanpa tidak menghormati liga, terdapat jurang yang besar dalam kelas antara sana dan Liga Perdana.

Jika United akan membawa masuk Petrovic, kemungkinan  dia duduk di belakang penjaga gol yang lebih senior selama satu atau dua tahun, untuk bangkit sepenuhnya sebelum masuk ke dalam kesebelasan utama

 

Sumber : Old Trafford Faithful / Man Utd News

Lain-Lain Artikel